Skeleton Sea – keep the oceans clean

Zo af en toe komen we goede, mooie of inspirerende kunstprojecten van Portugese bodem tegen. Vandaag weer eens eentje met een boodschap. Skeleton Sea is een groen kunstproject opgestart door drie surfers met als achterliggende gedachte om de oceaan schoon te houden. Alle kunst wordt gemaakt van zwerfafval uit zee of van het strand. Dat kan bestaan uit plastic (flessen, banden, slippers, etc), maar ook natuurlijk materiaal zoals bijvoorbeeld dode takken.

De kunst heeft hierdoor een erg kenmerkende stijl. Alles is samengesteld uit strand afval, verweerde en dode materialen. De artistieke interpretatie en de samenstelling van deze materialen brengt ze weer tot leven in de vorm van skelet-achtige objecten en mixed media installaties. Het belang van het schoon houden van de oceanen in combinatie met het respect voor de natuur en de rechten van de mens is de boodschap die de drie kunstenaars over willen brengen willen door middel van Skeleton Sea. Een bewonderenswaardig project!

Skeleton Sea bestaat uit de surfers/kunstenaars João Parrinha, Luis de Dios en Xandi Kreuzeder. Alle drie ambitieuze surfers en alle drie hebben ondertussen al verscheidene kunstwerken op hun naam staan. Ze proberen zo hun visie op de samenhang tussen Moeder natuur, sport en kunst te communiceren. Hun creaties hebben een succesvolle bijdrage geleverd aan de bewustwording van het milieu vanuit het perspectief van degenen die afhankelijk zijn van de natuur om hun passie voor sport uit te kunnen oefenen.

Benieuwd naar lopende of aankomende projecten? Blijf op de hoogte via hun website of Facebook pagina!