De Leukste Markten van Lissabon

Als ik een citytrip maak, of het nou in Portugal is of niet, ga ik eigenlijk altijd op zoek naar een leuk marktje. Met antieke of handgemaakte spulletjes, een vlooienmarkt of gewoon een levensmiddelenmarkt (op zoek naar vreemde vruchten of groenten). In Lissabon ben ik in de afgelopen jaren heel veel leuke markten tegengekomen. Voor jouw volgende bezoek aan Lissabon zet ik ze vandaag op een rijtje.

Feira da Ladra

Dit is misschien wel de bekendste markt van Lissabon. Het is een vlooienmarkt waar op kraampjes en kleedjes allerlei tweedehandsspullen (en soms ook nieuwe spullen) worden verkocht. Hier kun je fijn schat zoeken. De Feira da Ladra (“Markt van de Dievegge”) wordt iedere dinsdag en zaterdag gehouden op het Campo de Santa Clara rond het Panteão.

Feira da Ladra

LX Market

Iedere zondag vind je bij de hippe LX Factory een erg leuke markt. Kleding, boeken, interieurartikelen, handgemaakte spulletjes: er is van alles en nog wat. Bijkomen doe je bij één van de fantastische horeca tentjes die dit terrein rijk is. Adres: Rua Rodrigues de Faria 103

LX Rural

Op dezelfde plek als de markt hierboven wordt sinds kort iedere zondag (tot 14.00 uur!) een boerenmarkt gehouden. Verse groenten in prachtige kleuren liggen voor je uitgestald. Maar de LX Factory zou de LX Factory niet zijn als er niet een vleugje hip overheen zou gaan. Een DJ die staat te draaien tussen de sla en bloemkool bijvoorbeeld!

LX Rural

Feira de antiguidades, velharias e artesanato de Belém

Antiekliefhebbers kunnen iedere eerste en derde zondag van de maand hun hart ophalen in de wijk Belém. Hier wordt in de Jardim Vasco da Gama een markt gehouden waar je antieke horloges, klokken, serviesgoed, boeken, meubels, sieraden en nog veel meer (waaronder ook toeristen meuk) vindt.

Mercado biológico do Príncipe Real

Een grote variëteit aan biologische kruiden, groenten en fruit vind je op deze markt in de Jardim do Príncipe Real, in het hart van de stad. En je kunt er heerlijke smoothies krijgen! De markt wordt iedere zaterdag gehouden.

Mercado da Ribeira

Deze markt kan natuurlijk niet ontbreken. Op alle dagen behalve zondag vind je hier de grote gemeentelijke levensmiddelenmarkt. Iedere zondag wordt de markt voor de verzamelaars gehouden. Dus spaar jij munten, postzegels, bankbiljetten of iets anders leuks? Neem dan een kijkje op deze markt. Adres: Avenida 24 de Julho 50

Mercado da Ribeira

Feira Vizinha

Piepklein is deze markt, maar toch mijn favoriet. Hier komen iedere eerste zaterdag van de maand een handjevol creatievelingen bij elkaar om hun handgemaakte spullen aan te prijzen. Ze hebben veelal een winkeltje in de wijk. Denk aan zelf gebrouwen bier, handgemaakte notitieboeken, zelf gesponnen wol en bijzondere tekeningen. Adres: Largo Dr. António de Sousa de Macedo

Crafts & Design

Meer bijzondere zelfgemaakte ontwerpen vind je op deze markt in de Jardim da Estrela. Moderne designers en ambachtslieden mogen hier hun waar verkopen. Leuk is dat er vaak ook theater, muziek en andere activiteiten te zien zijn. Het vindt ieder eerste weekend van de maand plaats, behalve de maanden januari en augustus.