Slapen met zeezicht in Portugal

Een streep licht valt door de gordijnen op je kussen. Je wordt wakker. Waar ben je? Oh ja, op vakantie in Portugal! Je wrijft de slaap uit je ogen, zwaait je benen over de rand van het bed en loopt naar de balkondeuren. Je duwt de gordijnen open en ziet…. de prachtige zee! Wil jij dat ook? Slaap dan in één van deze heerlijke Portugese hotels met zeezicht! Oh, en ik sla de dure vijf sterren resorts over!

Hotel Rocamar, Albufeira

Mijn lievelingshotel in Albufeira. Buiten het fantastische zeezicht ligt het super centraal, is er een prachtig infinity zwembad en is het personeel heel aardig. Als je strand, restaurants, winkeltjes en cafés allemaal op loopafstand wilt is dit ideaal. Meer info hier.

Appartementen Alfagar, Albufeira

Een aantal kilometer buiten het centrum van Albufeira ligt dit fijne appartementencomplex aan zee. Het is gelegen op een klif, maar met een trap kom je makkelijk bij het strand. Als je niet middenin de drukte wilt zitten, maar er wel makkelijk wilt kunnen komen is dit een goede optie! Meer info hier.

Refúgio da Praia, Porto Covo

Aan de prachtige, ruige kust van de Alentejo ligt dit landhuis, waar je een kamer kan boeken met eigen terras mét zeezicht. De perfecte uitvalsbasis voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Wil je hier slapen? Kijk dan hier.

Hotel Baía, Cascais

Dit hotel ligt in het hart van Cascais, vlakbij Lissabon. Vanaf je kamer heb je een heerlijk uitzicht over de Atlantische Oceaan, de vissersbootjes die in de baai liggen en de wandelaars op de boulevard. Ontbijten doe je hier ook in het zonnetje met het zicht op zee! Hier lees je meer.

Katekero, Peniche

In deze B&B in het centrum van de havenstad Peniche heb je vanuit iedere kamer zicht op de oceaan. Leukst is het natuurlijk als je een kamer mét balkon boekt. Het is dit jaar gerenoveerd. Kijk hier voor meer info.

Hotel Baía Azul, Funchal

Toen ik juni op Madeira was sliep ik in dit supermooie, pas gerenoveerde hotel. Ik sliep ’s nachts met de balkondeuren open, zodat ik vanuit bed naar de golven kon luisteren. Veel beter wordt het niet! Hier vind je alles wat je wilt weten.

Laatste tip: zorg dat je bij de boeking altijd oplet of je wel de kamer mét zeezicht boekt. De meeste hotels hebben namelijk ook kamers die niet op de zee uitkijken, dus dat kan teleurstelling geven. Niet alle hotels hebben overigens de optie om te kiezen. Soms kan je zeezicht alleen als voorkeur opgeven en ontdek je pas bij aankomst of je geluk hebt gehad.

Heb je meer tips voor mooie accommodaties mét zeezicht? Laat ze achter in een reactie!