Bijzonder slapen: Star Camp Portugal

Jij en de natuur. Verder niks. Vogeltjes halen je ´s ochtends uit je slaap. Je ritst de tent open en ziet een helderblauwe lucht en groene heuvels. Om wakker te worden neem je een douche. Gewoon met het uitzicht op al dat moois buiten. Je denkt glimlachend terug aan gisteravond, toen je eerst de zon onder zag gaan en daarna uren naar de sterren aan de hemel hebt liggen kijken.

Aantrekkelijk scenario? Je kan het allemaal meemaken door te overnachten bij Star Camp Portugal. Dit is een accommodatie gelegen in de vallei van de rivier Côa in het noordoosten van Portugal. Middenin het prachtige Faia Brava natuurreservaat staan drie luxe safaritenten, waar je helemaal één met de natuur kan overnachten. Het idee van de Afrikaanse safari’s, maar dan in Europa.

Star camp

De tenten zijn 20m² groot en ontworpen door lokale architecten die er alles aan gedaan hebben om de tenten te laten versmelten met de omgeving. Ze zijn van alle gemakken voorzien: opgemaakt tweepersoonsbed mét klamboe, een toilet, douche en wastafel. Het ontbijt krijg je vers geserveerd en je kan zelfs een compleet privédiner bestellen middenin de natuur.

Omdat het Faia Brava reservaat onderdeel is van het project “Rewilding Europe” wordt een deel van de prijs die je betaalt in het project gestoken. Daarmee draag je dus direct bij aan het behoud van deze natuur. Meer informatie over Faia Brava lees je in ons eerdere artikel over dit gebied.

Star Camp

Vanaf je tent kan je verschillende activiteiten ondernemen in de omgeving. Natuurlijk wandelen door het gebied, maar ook bijvoorbeeld de prehistorische rotstekeningen van de Côa Vallei bekijken of een bezoek brengen aan het historische dorp Almeida.

Meer weten? Voor informatie en reserveringen van Star Camp kijk je hier.