Recept: Estrogonofe de Perú

Toen ik zag dat in Amerika volgende week de Thanksgiving festiviteiten weer zullen losbarsten, bedacht ik me dat ik wel eens een recept met kalkoen kon delen. Nee, niet zo’n gevuld gevaarte in de oven, zoals de Amerikanen eten, maar gewoon een lekker Portugees recept met kalkoen. Een gerecht dat iedereen kan maken en zo op tafel staat op een doordeweekse avond! Het is de kalkoen (perú) stroganoff met een eigen twist geworden.

Het recept van vandaag heet Estrogonofe de Perú. Komt deze stroganoff dan uit Peru? Nee! Perú is het Portugese woord voor kalkoen. Volgens Wikipedia is stroganoffsaus een pittige saus uit de Russische keuken, die wordt gegeten bij biefstuk en ander rood rundvlees. Nou, in Portugal doen ze dat even geheel anders! Sommige ingrediënten uit een originele Stroganoff vind je nog terug in deze Portugese variant, maar de meeste niet. Even lekker is het natuurlijk wel!

Estrogonofe de Perú

Estrogonofe de Perú

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 4 Stemmen

Goed voor 2-3 personen.

Categorie: – KalkoenKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

3

porties
Voorbereidingstijd

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

20

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 300 gram kalkoen schnitzels (naturel, ongepaneerd)

  • 1 bakje champignons

  • 1 bekertje slagroom/kookroom

  • 1 rode paprika

  • 1 grote ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 volle theelepel tomatenpuree

  • 1 bouillonblokje kip

  • 1 laurierblaadje

  • 1 bosje verse peterselie

  • paprikapoeder

  • zout & peper

Bereiding

  • Snipper om te beginnen je ui (in halve maantjes kan ook). Bestrooi de schnitzels met zout, zwarte peper en paprika poeder en snijd ze in reepjes. Of snijd ze in reepjes en bestrooi ze dan. Bak deze reepjes gaar en zet apart. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes en bak ze samen met de ui en het laurierblaadje totdat de champignons gaar zijn en de ui glazig. Voeg als het bijna klaar is je geperste knoflook tenen, het bouillonblokje en wat peterselie toe. Roer alles goed door totdat het bouillonblokje is opgelost (laat de knoflook niet aanbranden).
  • Je kunt het nu afblussen met wat witte wijn als je dat lekker vindt. Voeg daarna een theelepeltje tomatenpuree toe en roer een klein beetje door. Als laatste gaat de room erbij. Verwarm dit even, voeg je vlees toe en roer ondertussen alles goed door elkaar. Proef je saus en voeg indien nodig nog zout, peper of tomatenpuree toe. Is je saus te dun? Voeg dan wat maïzena toe om het in te dikken.
  • Serveer met rijst.

    Estrogonofe de Perú
  • Bom apetite!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!