Boek: Tempelier van Tomar

Luisterend naar Cristina Branco ontstond tijdens het hardlopen in Wilmar’s hoofd een verhaal over iemand die naar Portugal vertrekt om zijn gedachten in balans te brengen. Hij gaat werken op een Quinta, met paarden. De paarden, rust en warmte brengen een nieuw perspectief op het leven, een nieuw beeld van geluk en wijsheid. In deze zoektocht keert een droom steeds terug over een ridder in een gebouw, een gebouw wat echt blijkt te bestaan en de ridder ook, in Tomar. De ridder, Gualdim Pais, laat Tom beelden zien die uiteindelijk leiden naar een nieuw inzicht in de macht of de schat van de Tempeliers. Het verhaal werd onbedoeld een boek.

De Tempeliers hadden vele geheimen, maar de oorsprong van hun zijn, is terug te voeren op één logisch verband. De geschiedenis blijft ons geduldig laten zien wat deze waarheid is, je moet alleen wel kijken.

‘Tempelier van Tomar’ neemt je mee op een indringende zoektocht van de hoofdpersoon Tom. Hij is Nederland ontvlucht omdat hij vastliep en niet wist hoe zijn leven weer zin te geven. Hij vertrekt naar Portugal, gaat bij een oude man op een boerderij werken en wonen en ontdekt langzaam maar zeker dat hij daar enorm op zijn plek zit. De warmte en schoonheid van het echte authentieke Portugal worden prachtig beschreven. Hij werkt met moeilijke paarden, doet bijna al het werk rondom de boerderij en loopt zijn dagelijkse rondjes van 10 km. Dan wordt hij geconfronteerd met zijn ‘oude’ leven in Nederland en beseft hij wat nu echt belangrijk voor hem is.

Tempelier van Tomar

Ook gaat hij op zoek naar een droom die steeds terug lijkt te komen en hem een bepaalde richting in lijkt te sturen. Het brengt hem in de plaats Tomar en leert daar meer over de Tempeliers en hun gedachtegoed, dat hem enorm boeit en doet beseffen dat hij daar iets mee moet. Uiteindelijk zorgt de logica van het geheim van de Tempeliers ervoor dat hij de juiste keuzes maakt in zijn eigen leven.

Is je interesse gewekt? Aanschaffen kan via Boekscout!