Boek: Zwijgen is Zilver

Hè fijn, er is weer een nieuw boek over Portugal geschreven. Het komt niet vaak voor, dus ik ben blij als het weer zover is. Deze roman heet “Zwijgen is zilver” en speelt zich af in de Algarve. Een boek dat je meeneemt in je koffer naar Portugal om heerlijk weg te lezen ergens onder een parasol!

“Zwijgen is zilver” gaat over Alex, een Nederlandse die, na het verlies van haar baan en haar relatie, in het huis van vrienden mag verblijven in de Algarve. Ze strijkt neer in het dorpje Porto Carvalhoso, in de binnenlanden van de Serra do Caldeirão. Vanuit daar ontdekt ze de regio én de bewoners. De ondertitel van het boek is “Lente en liefde in de Algarve”, dus daarmee kan je zo ongeveer bedenken wat Alex zal gaan meemaken…

Als je als lezer de Algarve een beetje kent is het een feest van herkenning. Alex bezoekt bekende plekken als Tavira, Olhão, Silves en Carvoeiro. Ze leert over lokale ambachten en johannesbrood. En dit allemaal verweven in een heerlijk romantisch verhaal, met een spannende twist. Ideale vakantielectuur dus! Ik las het in no time uit.

De schrijfster van “Zwijgen is zilver” is Ellen van Herk. Ze kocht met haar man zelf een huis in de Algarve, dat nu centraal staat in deze roman. Ze figureren zelf in het boek als de vrienden die het huis ter beschikking stellen aan hoofdpersoon Alex. Met dit boek heeft Ellen een jeugddroom realiteit weten te maken!

Zin om dit boek te lezen en fijn in de vakantiestemming te komen? Je kan het hier kopen!

Meer boekinspiratie nodig? Kijk ook op de boekenpagina!