Boek: Thuis in de Algarve

De schrijfmachine van Ellen van Herk draait op volle toeren. Nog maar vijf maanden geleden vertelde ik je over haar eerste boek “Zwijgen is zilver” en nu is er alweer een tweede boek uit! In “Thuis in de Algarve” word je opnieuw meegenomen naar het zuiden van Portugal. Tegen de achtergrond van het gehucht Fábrica, in het oosten van de Algarve, ontvouwt zich een complex familiedrama.

Centraal in het boek staat Tessa, een Nederlandse die op zoek gaat naar haar biologische vader, Jorge Esteves. Hij blijkt deel uit te maken van een gezin waarin Tessa alles behalve het enige mysterie is. Steeds meer geheimen komen aan het licht, van ontvoering en moord tot verboden relaties. Terwijl Tessa middenin de complexiteit van het gezin belandt, wordt ze ook nog verliefd op de zoon van Jorge.

Er zijn verschillende parallellen te trekken tussen beide romans van Ellen van Herk. Zo vertelt “Thuis in de Algarve” net als “Zwijgen is zilver” een lekker toegankelijk romantisch verhaal. Ook begint het opnieuw met een Nederlandse vrouw die voor het eerst naar Portugal gaat. Deze keer draait het echter minder om de ontdekking van de Algarve en meer om de geheimen die de karakters voor elkaar verbergen.

In die zin is dit boek misschien minder een feest van herkenning voor lezers die bekend zijn met de Algarve. Toch is het ook nu leuk te lezen over de bezoeken van Tessa aan dorpen als Cacela Velha en Santa Luzia. Daarnaast leest het boek weer als een trein. Je weet vanaf de eerste bladzijde dat er meer aan de hand is dan alleen Tessa die haar vader zoekt en dus blijf je lezen tot alle puzzelstukjes op hun plek vallen.

Ben je op zoek naar een lekker boek voor in je koffer? Ook dit boek lees je heerlijk weg op je vakantieadres! “Thuis in de Algarve” koop je hier.