Lekkere Restaurants in Tomar

Op vakantie naar Portugal? Daar hoort heerlijk eten bij! Ik ben dit jaar tweemaal in Tomar geweest en heb wederom een aantal fijne adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar Portugal afreist en stap vooral ook eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

Restaurante INfante

Op zijn Portugees genoten we hier van een heerlijke uitgebreide lunch. Bij het couvert werden allerlei verschillende soorten enchidos geserveerd, gevolgd door een gezond (Portugees) groentesoepje. Als hoofdgerecht stond er Cabrito (oftewel geit) op het menu, joepie! En als nagerecht iets wat ik nog niet kende, maar waar ik natuurlijk het recept nog een keer voor ga delen.

* Av. Dr. Cândido Madureira 106, Tomar

Casa das Ratas

Hier ben ik al vaker geweest, maar ik had hem nog niet eerder genoemd. Een kleine donkere tasca, in een oude adega, met maar een paar tafeltjes. Wil je hier eten kom dan op tijd, anders is het vol. En de volgende tip: bestel een meia dose (halve portie)! De hele porties zijn genoeg voor twee personen. Ze hebben de kaart, plus dagschotels die elke week wisselen. Als je geluk hebt tref je net je lievelingsgerecht! De gerechten worden in Casa Matreno (aan de overkant van het steegje) bereid. Dit restaurant is van dezelfde eigenaar en heeft dezelfde keuken/kaart.

* R. Dr. Joaquim Jacinto 6, Tomar

Lekkere Restaurants in Tomar

Restaurante Jardim

Veel Portugeser dan dit wordt het niet. Wij zaten heerlijk buiten in de tuin (jardim). Hoe lekker kan eenvoudig eten zijn?! Wij waren met een man of acht (allen lichtelijk uitgeput van een lange dag Festa dos Tabuleiros) en bestelden een aantal schotels om te delen. Een couvert, gevolgd door verschillende soorten gegrild vlees, kip, salades, frietjes, etc. Een kan huiswijn erbij en de avond kon niet meer stuk.

* R. da Silva Magalhães 54, Tomar

Lekkere Restaurants in Tomar

Drinks Wine Bar e Garrafeira

Hier wipten we binnen voor een lunch in petisco/tapas stijl. Na een lekker warm soepje volgden veel kaasjes, allerlei soorten worst en vleeswaren (enchidos) en heerlijk roerei met alheira. Dit alles om te delen met je tafelgenoten. Het is ook een wijnbar, dus natuurlijk werd er ook heerlijke wijn bij geschonken.

* Rua Serpa Pinto 41A, Tomar

Lekkere Restaurants in Tomar

Ik tipte ook al een aantal fijne plekjes om te eten in de regio. Hier lees je ze terug! Voor meer informatie over deze regio of Portugal in het algemeen, bezoek ook eens de website van Visit Portugal.