Comfortabel slapen: Tradicampo Eco Country Houses

In de serie “Comfortabel slapen” gaan we eindelijk eens naar de Azoren! Ik neem je mee naar het eiland São Miguel, bekend als het groene eiland. Daar ligt in het kleine dorpje São Pedro de Nordestinho de prachtige accommodatie Tradicampo. Wat mij betreft de perfecte uitvalsbasis om de oostkant van São Miguel te ontdekken.

Tradicampo heeft vier vakantiehuizen, allemaal aan de oostkust van São Miguel. Het “Casa do Fonte” ligt in de plaats Algarvia en de andere drie in São Pedro de Nordestinho. Twee van de huizen staan op hetzelfde terrein: het “Casa do Tanque” en “A Arribana”. Ik logeerde een paar weken geleden drie nachten in dit laatste huis.

Vakantiehuis

Voor mijn vakantie op São Miguel wilde ik drie nachten in het oosten verblijven. Ik zocht iets met ruimte, rust en een lekkere tuin. Een online zoektocht bracht me bij Tradicampo, waar gelukkig deze drie nachten nog beschikbaar waren (een paar maanden van tevoren).

We reden er naartoe met een huurauto, die je naar mijn idee sowieso nodig hebt op São Miguel. Buiten wachtte Ricardo ons op, de bijzonder vriendelijke eigenaar. Hij liet ons alles uitgebreid zien en, nog veel belangrijker, gaf ons heel veel waardevolle tips over het eiland! En dan de koelkast… Die lag vol met eten en drinken. Zogenaamd zodat we de eerste dag konden ontbijten, maar het was veel meer dan dat. Er was zelfs een bak vol met koekjes die zijn vrouw zelf had gemaakt!

Het huis was verder heerlijk. Een woonkamer met keuken, een ruime slaapkamer met een klein raam dat uitkeek op zee en een grote badkamer. Je kon er ook wassen, strijken en weet ik wat nog meer, maar dat hebben wij in die drie dagen niet uitgetest.

Tuin

Beter dan het huis nog is de tuin. Het heeft een prachtig uitzicht op de omgeving, waaronder de Atlantische Oceaan! Vanuit het kleine zwembad kan je genieten van de zonsondergang. In de buitenkeuken kan je uitgebreid barbecueën en ’s avonds met een wijntje buiten zitten. Je deelt de tuin overigens met de gasten in het andere vakantiehuis, maar de tuin is zo groot dat je ook prima je eigen plekje kan zoeken.

De auto kan je ook kwijt naast het huis, zelfs achter een grote deur die je bedient met een afstandsbediening. Zo ben je echt even lekker afgesloten van alles en op je eigen plekje.

Tradicampo

São Pedro

Het dorpje is klein en heeft weinig faciliteiten. Er is een kerk, een café, iets wat de locals een bar noemen en een klein winkeltje. Je vindt er geen restaurant, dus houd er rekening mee dat je op pad moet met de auto of zelf iets moet maken.

Het kleine winkeltje heeft genoeg om een paar boodschappen te doen, maar je kan niet te kieskeurig zijn. Ga er toch maar een kijkje nemen, want de vrouw van meer dan tachtig jaar oud die het winkeltje runt is te lief voor woorden. Ze vindt het heel leuk om een praatje te maken en probeerde ons op alle mogelijke manieren bij haar winkeltje te houden. Engels spreekt ze helaas niet en de rekening opmaken gaat ook niet helemaal soepel ;-).

Omgeving

Als je voor een vakantie op São Miguel hebt gekozen ben je waarschijnlijk niet op zoek naar drukte en entertainment. Wil je echt genieten van je rust dan is Tradicampo ideaal. Toch is het ook handig gelegen, want het ligt vlakbij de hoofdweg EN1 die rond het grootste deel van de kust loopt. Vanuit hier kan je op je gemak de bezienswaardigheden van het oosten van het eiland verkennen.

Meer informatie of reserveren kan hier.