Hhhmm, à brás… Was dat niet iets met bacalhau? Inderdaad bestaat er een Bacalhau à Brás, maar je kunt er eindeloos mee variëren qua ingrediënten! Vandaag gebruiken we alheira in plaats van de klipvis. Alheira is een worstsoort die meestal wordt meestal gemaakt met gevogelte, oorspronkelijk werd hij nooit met varkensvlees gemaakt. Waardoor hij ook gelijk een stuk minder vet is. Verder is deze worst vaak gerookt, wat voor een lekkere smaak zorgt!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













Goedemorgen Marlou,
Even een correctie op deze tekst over alheira.
Er staat in dat een alheira nooit gemaakt is met varkensvlees, maar alle alheiras die ik verkoop hebben varkensvlees.
Dit geld alleen voor alheiras van bijvoorbeeld peru of iets anders maar meestal is een van de basis varkens en gevogelte vlees
Het woordje oorspronkelijk moest er nog tussen in de tekst! Obrigada, voor de kanttekening.