Recept: Alheira à Brás

Hhhmm, à brás… Was dat niet iets met bacalhau? Inderdaad bestaat er een Bacalhau à Brás, maar je kunt er eindeloos mee variëren qua ingrediënten! Vandaag gebruiken we alheira in plaats van de klipvis. Alheira is een worstsoort die meestal wordt meestal gemaakt met gevogelte, oorspronkelijk werd hij nooit met varkensvlees gemaakt. Waardoor hij ook gelijk een stuk minder vet is. Verder is deze worst vaak gerookt, wat voor een lekkere smaak zorgt!

Alheira à Brás

Alheira à Brás

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 3 Stemmen

Dit recept is genoeg voor twee à drie personen. En staat in een handomdraai op tafel!

Categorie: • ReceptenKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

2

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

15

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 zakje batata palha (+/-175 gram)

  • 1 alheira

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 3 eieren

  • 1 bosje verse peterselie

  • 1 laurierblaadje

  • olijfolie

  • zout & peper

Bereiding

  • Snipper je ui en fruit deze, samen met het laurierblaadje, in een beetje olijfolie totdat hij glazig is. Doe hier je geperste knoflook bij en laat deze even mee garen. Klop ondertussen je eitjes los. Haal het velletje van de alheira en trek het vlees met een vork los.
  • Zodra je ui glazig is voeg je de alheira toe. Breng nu op smaak met zout en peper. Roer alles door elkaar en doe dan je batatas er bij. Hussel nu alles nogmaals (voorzichtig) door elkaar. Is alles redelijk gemixt? Giet dan je losgeklopte eieren erdoor en blijf voorzichtig omscheppen, net zolang totdat het ei enigszins, maar niet totaal, gestold is. Vergeet niet het laurierblaadje te verwijderen. Serveer direct.
  • Garneer met wat zwarte olijven en verse peterselie. Met een partje citroen erbij voor de liefhebber! Lekker in combinatie met een frisse salade.
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Mocht je niet aan een zakje batata palha kunnen komen, neem dan eens een kijkje bij de toko of Surinaamse supermarkt. Hier verkopen ze zakjes ‘kentang goreng’ van Sodiro’s die je kunt gebruiken in plaats van de batata palha (uiteindelijk hetzelfde product).

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!