Deze Bacalhau à Padeiro is een handig gerecht om oude broodjes op te maken. Mijn schoonmoeder koopt elke dag vers brood/verse broodjes en dan blijft er wel eens wat liggen (ze koopt standaard teveel). Waar ik dat brood dan gewoon rooster of er een tosti van maak zweert zij bij vers. Laten die ‘oude’ broodjes nou prima van pas komen bij het bacalhua recept van deze maand! Weggooien vind ik zonde. En aangezien Fernando gek is op bacalhau komt dat mooi uit zo.
Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten te delen. Elke maand krijg je dan ook een lekker recept waarin het om deze Portugese favoriet draait.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!