Recept: Camarão Frito com Cerveja

Garnalen, altijd een feestje! Want wat is er nou lekkerder dan een groot bord vol van die heerlijke schaaldieren?! Eerder deelde ik al eens een recept voor camarão frito en vandaag maken we daar een variant op. En wel camarão frito com cerveja, oftewel met bier! Zo krijgt je gerecht net even een ander tintje/sausje. Leuk voor de variatie en net zo lekker. Schroom vooral niet om je vingers te gebruiken!

Camarão Frito com Cerveja

Camarão Frito com Cerveja

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 6 Stemmen

Drink je geen alcohol, dan kun je er ook voor kiezen alcoholvrij bier te gebruiken, al verdampt de meeste (zo niet alle) alcohol wel.

Categorie: – SchaaldierenKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

3

porties
Voorbereidingstijd

15

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

25

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 kilo grote garnalen (ongepeld)

  • 1 blikje bier

  • 4 tenen knoflook

  • 2 laurierblaadjes

  • olijfolie

  • boter

  • piri-piri pepertje(s) naar smaak

  • 1 citroen

  • 1 bosje verse koriander of peterselie

  • zout & peper

Bereiding

  • In het geval van garnalen uit de diepvries: haal deze dan de avond van tevoren vast uit de vriezer om rustig te ontdooien.
  • Begin op tijd (’s ochtends) met het maken van de marinade. Doe om te beginnen de garnalen in een ruime kom. Pel en snijd de knoflook grof en doe hetzelfde met het pepertje. Voeg toe aan de kom met garnalen en breng ze op smaak met de laurierblaadjes, wat zout en versgemalen peper. Giet er vervolgens het blikje bier bij. Roer even door en laat de smaken rustig intrekken.
  • Zet een ruime koekenpan op het vuur met hierin half om half wat olijfolie en boter. Snijd alvast de koriander (of peterselie) fijn en zet apart. Haal je garnalen uit de marinade en laat ze goed uitlekken. Gooi de marinade niet weg! Verwarm je pan op hoog vuur en bak de garnalen aan beide kanten gaar/mooi roze. Haal ze dan uit de pan en schep alle garnalen in een diepe schaal, verwijder de knoflook en de laurierblaadjes.
  • Blus de pan af met de marinade en kook nog een minuut of vijf door. Haal de pan van het vuur en giet de saus over de garnalen. Knijp de citroen erboven uit en bestrooi met de fijngesneden koriander (of peterselie). Serveer direct met extra partjes citroen voor de liefhebber. Lekker met torradas of rijst en een groene salade. Eten doen we uiteraard met de vingers.
  • Bom apetite!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!