Recept: Bolachas de Cerveja

Vandaag een recept voor koekjes. Koekjes voor volwassenen. Er gaat namelijk bier in. Dit lijkt misschien een vreemde combinatie, maar het werkt. Ze zijn typisch voor de regio rondom Covilhã, je kunt ze daar dan ook gewoon vers bij de bakker kopen. Dus mocht je in de buurt zijn, probeer ze eens. Zo niet, dan kun je ze vanaf nu zelf thuis maken. Moeilijk is het niet!

Ingrediënten

500 gram bloem
200 gram boter (ongezouten)
150 ml bier
snufje zout
suiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt om te beginnen de boter. Laat dit iets afkoelen en voeg het toe aan het bier. Voeg het snufje zout toe aan de bloem en roer even door. Dan gaat het beetje bij beetje bij het biermengsel, tot er een kneedbaar deeg ontstaat. Kneed het even goed door. Besprenkel je aanrecht met suiker en rol het deeg hier op uit tot een dunne plak (net iets dunner dan je normale koekjes zou maken).

Steek vormpjes (naar wens) uit het deeg en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met suiker en bak ze in 10 a 15 minuten goudbruin.

Bom apetite!

Laat me vooral weten hoe ze gelukt zijn, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.