Canyoning op Madeira

Madeira alleen voor wandelaars, ouderen en bloemenliefhebbers? Zeker niet, want ook dit is Madeira! Klimmen, klauteren, abseilen, zwemmen, overwin de natuurlijke obstakels op je tocht. Niet voor watjes! Altijd al eens als een volleerde Tarzan door de jungle willen zwaaien? Of als James Bond abseilen vanaf een waterval? Dat kan dus dichterbij huis dan je denkt.

Canyoning is waarschijnlijk één van de meest spectaculaire buitensporten die je kunt doen. Bij canyoning maak je al lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend en abseilend een tocht door een kloof (of ‘canyon’) waar meestal water doorheen stroomt. Dit alles in een mooie en indrukwekkende omgeving waar je normaal niet zo snel komt. Naast het genieten van de prachtige natuur geeft de combinatie van hoogte en water een enorme kick tijdens de afdaling. Als je niet kunt klimmen, glijden of springen, dan zul je moeten abseilen. Ik vind dit zo leuk om te doen! In je tuigje van een vele meters hoge waterval naar beneden, door het water. De eerste keer dat je achterwaarts over die rand moet… Je hangt dan echt met je gat in het luchtledige. Doe altijd stevige schoenen aan die nat (erg nat) mogen worden! En heb je een waterproof/shockproof camera? Neem die dan zeker mee!

Canyoning Madeira

Keuze genoeg als je wilt gaan canyoning op Madeira, want je kunt kiezen uit zo’n zeventig canyons. Er zijn verschillende niveau’s van beginner tot gevorderd. Madeira biedt er prima omstandigheden voor vanwege de geologische, klimatologische, hydrologische, toeristische en natuurlijke kenmerken. Het wordt door professionals beschouwd als een van de beste regio’s in Europa. Diep in het Laurassilva bos, in het noordelijke gedeelte van het eiland Madeira lenen tal van prachtige beken zich uitstekend voor canyoning. Zo leer je op een zeer sportieve en avontuurlijke manier het schitterende ongerepte binnenland van Madeira kennen. De routes worden gekenmerkt door verticale kliffen, watervallen, kloven en natuurlijke zwembaden. Kortom, genoeg uitdaging om de adrenaline door je lijft te voelen en tegelijkertijd te genieten van de schitterende omgeving. Kies er altijd voor om dit onder begeleiding te doen, want het is veel te gevaarlijk om er alleen op uit te gaan. Er zijn verschillende aanbieders. Kijk gewoon welke jou het meeste aanspreekt. Vaak hebben ze zomer- en winterroutes, houd daar rekening mee, vooral als je je oog hebt laten vallen op één specifieke canyon.