Caril is het Portugese woord voor curry. Het is dus een recept voor een soort octopus curry. Misschien wat onverwachts, maar curry is geheel niet ongebruikelijk in de Portugese keuken en dat heeft alles te maken met het koloniale verleden. De Indiase deelstaat Goa hoorde lange tijd tot het Portugese koninkrijk, evenals de regio Daman en Diu. En zo kwam deze caril de polvo ooit ergens tot stand.
Op de Portugese menukaart vind je verschillende soorten inktvis. Polvo is octopus, lulas zijn pijlinktvissen en chocos zijn zeekatten of sepia’s.
Belangrijk bij dit soort recepten is om zelf te kijken naar de verhoudingen tussen de saus, de octopus en de rijst. Smaken kunnen hierin nogal verschillen, dus kies voor de verhouding die jij lekker vindt! Vraag, om het jezelf niet al te moeilijk te maken, of de visboer de octopus voor je schoonmaakt.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!