Varkensvlees en zeevruchten in één pan een rare combinatie? Dacht het niet! Ons culinaire reisje gaat vandaag naar de Alentejo, waar vlees en zeevruchten zonder problemen worden samengebracht in het heerlijke lokale gerecht Carne de Porco à Alentejana. Zoals je weet gaat het er in de Alentejo altijd kalmpjes aan toe, dus trek maar lekker wat tijd uit voor het volgende recept.
Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om dit hoofdgerecht te maken, maar je moet wel een beetje tijd (en dus misschien geduld) hebben. Een lastig ingrediënt is de massa de pimentão, een gekruide pasta van rode paprika die bij veel gerechten wordt gebruikt. Dit koop je in Portugal gewoon in potjes, maar als je deze niet hebt, kun je het ook zelf maken. Een voorbeeld van een recept vind je hier.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Dat snap ik volkomen! Ben zelf net terug van een maandje daar, en zou zo weer willen.
In Portugal wordt ook veel zonnebloemolie gebruikt in gerechten. Soms alleen dat, soms in combinatie met olijfolie. Je kunt dit gerecht ook met alleen olijfolie maken, dat is natuurlijk een stuk gezonder. Toch raad ik aan het eens met en eens zonder zonnebloemolie te proberen, zo proef je het verschil goed. Ik zou geen extra vierge gebruiken om te bakken, daar kun je beter een “normale” voor gebruiken. Ik hoop dat het mag smaken!
Groetjes,
Marlou
Dankjewel !
Gisteren thuis gekomen na 2 maanden Portugal dus nu al saudades 🙁 Dit recept zal me opvrolijken,dankjewel!
Vraagje : waarom ook zonnebloemolie en niet enkel olijfolie ? Olijfolie extra viergem , mag dat om te bakken ?