Winactie: Cuca Roseta

Fado liefhebbers opgelet!!!! Aanstaande zondag, 6 december, treedt de geweldige fadista Cuca Roseta op bij RASA in Utrecht en ik mag kaartjes weggeven! Trakteer je vriend of vriendin op een bijzondere zondagmiddag uit! Meedoen gaat als volgt…

Wil jij deze kaartjes voor Cuca Roseta? Meedoen is heel simpel! Deel dit bericht door hieronder op de Facebook link te klikken, of door ons eigen Facebook bericht te delen. Wie weet luister jij zondagmiddag naar Cuca Roseta samen met iemand anders!

Hier is het

Rasa Muziek & Dans
Pauwstraat 13 a
Utrecht
Zaal open: 14.00 uur
Aanvang: 15.00 uur

Achtergrondinfo

Op zondag 6 december laat de Portugese Cuca Roseta in RASA horen hoe de fado van nu klinkt. Op haar 18e stapte de zangeres voor het eerst een fadohuis binnen en werd gegrepen door de fadokoorts. De intensiteit. De emoties. Ze kon niet meer zonder. De fado koos haar uit. Dat was het begin.

In 2011 werd Cuca Roseta in Portugal uitgeroepen tot “de nieuwe stem van de fado”. Ontdekt in de prestigieuze Clube de Fado in Lissabon is zij inmiddels een beroemdheid in eigen land en staat zij volgens de kenners aan de vooravond van een grote internationale carrière. Zelf zegt ze dat ze geboren is voor de fado.

Cuca Roseta schrijft alle nummers zelf, ook de teksten. Haar nieuwste CD Riû werd geproduceerd door de Braziliaan Nelson Motta die eerder samenwerkte met grootheden als Elis Regina, Marisa Monte en Daniela Mercury. Op Riû sijpelen ook Arabische, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden door, zonder de essentie van de fado te verliezen.