De bekendste variant van dit gerecht is toch wel de ‘Carne de Porco à Alentejana‘. Gevolgd door de ‘Carne de Porco à Portuguesa‘. Maar er bestaat nog een variant op dit recept. Deze Carne de Porco à Pescador draait net als de versie uit de Alentejo om een combinatie van vlees en vis/zeevruchten. Maar de basis voor al deze heerlijkheden is gelijk: stukjes varkensvlees en aardappelblokjes aangevuld met andere smakelijke zaken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder voor het recept!
Een enigszins lastig ingrediënt is misschien de massa de pimentão, een gekruide pasta van rode paprika die in veel gerechten wordt gebruikt. Dit koop je in Portugal gewoon in potjes, maar als je deze niet hebt, kun je het ook zelf maken. Een voorbeeld van een recept vind je hier.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!