Carvoeiro: Black and White Carvoeiro

Wij waren er ook voor de eerste keer bij, Black and White Carvoeiro. Wat een mooi feestje, vooral de DJ rond middennacht op het strand. Heerlijk om weer eens te dansen en uit je dak te gaan. Ons appartement in het centrum was net weer vrij, dus dat was na al die gekkigheid en gezelligheid wel een aangename en praktische slaapplaats op kruipafstand.

De toeristen zijn er gelukkig ook weer. Wat een gezellige drukte in het mooie Carvoeiro. Deze maand is wel heel speciaal, want na ruim twee jaar zijn mijn ouders weer in Carvoeiro. En je kunt het niet zo bedenken, maar helaas allemaal geveld door de welbekende C. de eerste twee weken. We zijn over de ergste narigheid heen en kunnen gelukkig nog een week volop genieten van alles wat Carvoeiro te bieden heeft. Mijn ouders zijn de koning te rijk in ons nieuwe appartement, geen heuvel te bedwingen, een lift en alles fijn op loopafstand. We zijn nog wel een keer naar een grote supermarkt geweest, maar al snel bleek dat alles ook gewoon in het dorp bij de verschillende supermarktjes te krijgen is.

De Carvoeiro “boardwalk” valt ook goed in de smaak bij mijn ouders. En nu moet ik met schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik deze zelf nog nooit gewandeld had en daardoor ook een heel mooi stukje rotskust in “eigen achtertuin” nog niet had gezien. We waren al wel eerder bij Algar Seco geweest, ook iets wat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Carvoeiro, maar nog niet eerder dat wandelpad bedwongen, met stenen trappen langs de rotsen.

Zo’n houten wandelpad is goed te belopen en daarom hebben we ook het wandelpad bij Alvor gedaan. Weer een hele andere omgeving, geen rotspartijen maar zeker ook een mooi wandelpad. En na afloop een terrasje pakken in Alvor, een plaatsje in de Algarve dat zeker de moeite waard is.

Onze Amerikaanse familie was ook weer “back in town”. Nog ruim twee jaar en dan worden we dorpsgenoten 😊. Aan de hand van een mooi YouTube filmpje, zijn we samen in de auto gestapt en op weg gegaan naar “Montes Novos”, naar een restaurant van een plaatselijke coöperatie. We vielen met onze neus in de boter. Het eten, echt Portugees was heerlijk en in overvloed. Elke keer kwam de bediening met weer wat gerechten aan en de één nog smakelijker dan de andere. We waren de enige “toeristen” en de plaatselijke bevolking heeft er een feestje van gemaakt. Wat begon als even een liedje spelen op de accordeon voor een jarige, mondde uit in een heel concert met meeslepende teksten. Helaas konden we niet alles volgen, maar de gezichten en lachsalvo’s gaven aan dat de teksten zo nu en dan scherp en gewaagd waren. Wat hebben we genoten. Voor de liefhebbers hier de YouTube link, bij minuut zes is het restaurant te zien. In januari hadden we “Quinta da Tor“ al eens bezocht. Dit was toen zo goed bevallen dat we na Montes Noves ook de wijngaard nogmaals hebben aangedaan. Wat relaxen, op het gezellige terras of in het luxe zwembad in een mooie vallei op de rand van het zwembad je wijntje nuttigen. Daarnaast hebben ze ook de nodige hapjes om te nuttigen. Ik zeg wanneer gaan we weer!

De tuin bij onze eigen woning en toekomstige AL is mijn lust en mijn leven en na twee jaar is dan eindelijk de papagaai plant gaan bloeien! Nu nog citroenen, granaatappel en sinaasappels nog. Deze had ik in een pot staan, maar dat had niet het gewenste resultaat tot nu toe. Deze heb ik nu dan ook maar in de volle grond gezet. Hopelijk hebben we volgend jaar dan ook de eerste citroen en granaatappel. Door de verbouwingen is de tuin wat achter gebleven, maar hij staat nu weer hoog op de agenda.

Black and White Carvoeiro