Carvoeiro: Hoogseizoen

Dan zijn we in het hoogseizoen van ’22 aan beland. Dan staat het leven toch meer in het teken van ontvangen van gasten en familie dan klussen. We hebben nog wel een 3tal kuub grind laten storten bij de voordeur en dan met de kruiwagen de trap af naar beneden de tuin in. Het mag gezegd worden dat dit toch nog wel echt onder hard werken valt, zeker als de temperaturen oplopen. Daarna ook nog een heerlijk relax plekje met hangmat gerealiseerd onder de oude olijfbomen in de tuin. Maar vervolgens hebben we het bijltje er weer even bij neer gelegd.

Ons nieuwe appartement valt goed in de smaak en wordt dan ook goed verhuurd. Wij verzorgen alles zelf, dus die werkzaamheden moeten wel gebeuren/gaan constant door. Wij vinden het echt een pluspunt dat we alles zelf regelen, zo kunnen we goed en adequaat inspelen op eventuele tekortkomingen, omdat we om de hoek wonen. Ook voor de schoonmaak draaien we onze handen niet om. Samen zorgen we er voor dat het appartement voor elke aankomst grondig wordt gereinigd. Ik wil hier nog wel eens in doorslaan qua precisie en uren. Bernt is er dan om me tot de orde te roepen en aangeeft dat acht manuren schoonmaak in een tweekamer appartement wat “too much“ is.

We werden deze maand uitgenodigd voor een romantisch boottochtje met vrienden naar Silves bij volle maan. Het werd een héél enerverende tocht. Naast een aantal keren vast te hebben gelegen doordat in het donker varen toch echt wel een dingetje is, werden vissen met het beetje licht dat we wel hadden qua zaklampen heel actief. We werden namelijk gedurende een groot gedeelte van de tocht vergezeld door “heulll veullll” vissen oftewel vliegende vissen! Onze buit van die avond was 10 vissen, zonder net gevangen, ze vlogen zo de boot in. We hebben wat afgegild die avond, hilarisch.

Onze beide dochters en ‘schoonzoons’ zijn ook aangekomen, heerlijk dat ze hun vakantie wederom bij ons komen vieren. Dit jaar is gelukkig alles weer een beetje normaal en kunnen we genieten van het “Feira Medieval Silves”. Deze keer maar niet over het water, maar via de weg naar Silves. Het was weer een avondvullend programma met veel middeleeuwse belevingen. Eten van een “telha mista” zittend op een hooi baal, een dakpan gevuld met allemaal vleesspecialiteiten. De ene soort vlees wordt door ons meer gewaardeerd dan de andere, maar toch een dikke voldoende. De hele avond wat te veel bier en Sangria gedronken uit de middeleeuwse mokken, aan alles is daar gedacht om het zo sfeervol mogelijk te maken. Er zijn zelfs kraampjes waar je je om kunt kleden in kledij uit de middeleeuwen, waar veel mensen ook gebruik van maken. Op diverse plaatsen zijn toepasselijke shows te bekijken en heel Silves staat vol kraampjes. Alles middeleeuwse aangekleed, echt een aanrader.

Onze oudste dochter was als eerste in Portugal en had het geluk dat ze aan kon sluiten bij het druivenplukken waar wij zo nu en dan voor gevraagd worden. Dat hebben ze geweten, het was wat meer werk dan vooraf ingecalculeerd. Dat begon toch wel op werken te lijken en dan ook nog in je vakantie. Maar ja, van een beetje werken en zweten is nog nooit iemand slechter geworden en de BBQ naderhand maakt alles weer goed. We hebben ons best weer gedaan, zowel in de wijngaard als bij de BBQ hebben we ons kranig geweerd. Zo hebben we naast het leeg plukken van het veld ook het bier fust leeg gekregen en een groot gat geslagen in de wijnvoorraad. Het was weer een onvergetelijke dag!

Met alle activiteiten in de zomer en het mooie weer krijgen we onze dagen wel gevuld, aan zee, op een terras of in ons eigen paradijsje. Op het plein in Carvoeiro is ook regelmatig live muziek en dan mogen de voetjes van de vloer.

Maar de wintervakantie naar Nederland staat ook al weer gepland. Dan vieren we de verjaardagen van onze dochters en gezellig de kerstdagen met de familie. We hebben de vliegreis in december al geboekt. De terugreis net na de kerst staat nog open. We hebben het idee op gevat om eventueel per auto terug te rijden. Dus als er iemand bij het lezen denkt mijn auto moet nog van Nederland naar Portugal, het liefst naar de Algarve, laat het ons weten! Wie weet? De terugreis zou dan in principe plaats vinden ergens tussen Kerst en Oud & Nieuw.

Maar voor nu gaan we nog even door met genieten en vakantie vieren.