Arco da Calheta: het Leven Na de Verbouwing

Op 20 augustus was het dan eindelijk zover, de website was na maanden van vormgeven en finetunen gereed om online te zetten. Hier keken we al zolang naar uit en dan opeens is het zover, we waren live! Inmiddels zijn de eerste boekingen een feit en worden we nog steeds bijna iedere dag overspoeld met lovende reacties over ons project en de foto’s van alle huisjes en zwembad. We kijken er erg naar uit om de eerste gasten te mogen ontvangen en daarmee ook een invulling te kunnen geven aan het leven wat wij gecreëerd hebben voor onszelf.

Terwijl we samen aan het nagenieten zijn van dit proces krijgen we nu ook de tijd om weer wat meer om ons heen te kijken hier op Madeira. Fijn om weer af te spreken met onze vrienden op het eiland hier. Vaak ergens aan de kust voor een borrel en een mooie sunset, maar ook weer bij ons thuis. De eerste etentjes zijn een feit en dat voelt zo heerlijk om te kunnen doen. Op Texel is het ons slechts enkele keren gelukt om naast het werken in de horeca een avondje met vrienden door te brengen. Wat een rijkdom is het dan ook weer om tijdens het bezoek te zien dat je vrienden genieten van onze gastvrijheid en gerechtjes. Koken voor anderen is zo leuk! Alleen nu op veel kleinere schaal dan in ons restaurant op Texel en nu eten we gezellig zelf mee. 

Arco da Calheta: het Leven Na de Verbouwing

Ook namen we de tijd om onze tuin weer eens goed na te lopen. Alsof de bomen en struiken ook blij zijn met het resultaat, ze laten ons in alle overvloed zien welke vruchten ze dragen. De avocado’s hangen met honderden te glanzen aan de takken, mango’s die in trossen tegelijk bijna de grond raken van het gewicht, onze kaki fruit boom hangt bomvol met groene vruchten zo groot als vleestomaten en we zien appels, pruimen en citroenen. Echt super bijzonder om dit in je eigen tuin te hebben en het lijkt wel of ze allemaal lekkerder zijn dan vanuit de winkel. Zo hebben we ook een boom naast ons huis met daarin een overvloed van pitangas. Allemaal zo rijp, dat ze al loslaten bij de kleinste aanraking. Deze vrucht wordt ook wel surinaamse kers genoemd en is heerlijk. Nog unieker is dat je ze warm van de zon plukt en kunt eten, ongeëvenaard is deze beleving. De eerste pluk hiervan is reeds gedaan en de eerste bezoekers kunnen straks in september de jam hiervan proeven!

Arco da Calheta: het Leven Na de Verbouwing

Deze maand komt de familie van Anne gezellig bij ons logeren, een goede reden om zelf ook weer lekker de toerist uit te hangen. In onze volgende blog zullen we dus zeker een aantal leuke tips delen die wij zullen ervaren de komende weken. Zoals altijd zullen we weer via onze social media laten zien waar we uithangen, dus mocht je ergens iets voorbij zien komen en hier meer over willen weten, laat het ons vooral weten dan kunnen we het wellicht meenemen in de volgende blog!

Abraço,

Anne Rienstra & Dave Huizinga

Volg ons via social media op Facebook en/of Instagram! Of neem een kijkje op onze nieuwe website.