Genieten met een Hoofdletter!!

We heffen ons glas op een nieuw jaar. Ja, gewoon in juni! Voor al mijn collega’s in de toeristische sector is het een bijzonder zwaar jaar geweest… Een jaar met minimaal tot geen omzet en met weinig hulp van de overheid hier in Portugal. Het spreekt uiteraard voor zich dat we dan ook super blij zijn met alle boekingen die nu binnenvliegen! “Barbara we kunnen eindelijk komen!”, “Barbara we zijn gevaccineerd!”

Uitgestelde boekingen worden opnieuw ingepland in de agenda en samen met mijn Belgische en Nederlandse collega’s beginnen we zo langzaamaan goed als volgeboekt  te raken. En dat doet deugd…!

Vorige week mocht ik een leuke namiddag verzorgen bij mijn Belgische vriendin Heidi. Samen met haar man Christophe runnen ze Quinta do Farfalho, een heerlijke b&b in het noorden van Portugal niet ver van Amarante. Haar fantastische tuinen samen met de kookkunsten van Sandra.., dit vergezeld door een wijnproeverij met de heerlijke Vinho Verde wijn ‘Dinasta’ hadden we een ongelofelijke namiddag samen! We nodigden nog enkele Belgische dames uit, met onder andere Ann die ‘Wandelen in Braga’ organiseert. Zoals je je kunt voorstellen hadden we samen voor het eerst in lange tijd weer eens een gezellige middag!

Samen spraken we natuurlijk ook over de toekomst. Hoe we het toerisme nu zagen voor de rest van dit jaar, wat we vanaf nu anders gingen aanpakken in het leven, wat heeft de pandemie ons positief bijgebracht.. want geloof me.. we hebben afgezien, maar ook heel veel lering getrokken uit de afgelopen maanden!

Schol en gezondheid!