Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met jullie te delen. Elke maand krijg je dan ook een lekker recept waarin het om deze Portugese favoriet draait. Deze maand ceviche, een lekker fris en zomers gerechtje!
Dit recept kreeg ik per mail van een lezer (bedankt!). Nou is ceviche op zich natuurlijk geen Portugees gerecht. Maar de Portugezen zouden de Portugezen niet zijn als ze er niet een eigen draai aan zouden geven. Natuurlijk is deze variant gemaakt met de volksfavoriet bacalhau! Een heerlijk fris voorgerecht in de warme zomermaanden. En, niet geheel onbelangrijk, makkelijk thuis in elkaar te draaien!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!