Recept: Chocos Grelhados

Het is heerlijk nazomerweer in Nederland, dus een goede reden om de barbecue nog een laatste keer aan te steken! Deze keer gaan we voor chocos grelhados oftewel gegrilde sepia’s. Een inktvissoort die je in Portugal regelmatig op de kaart ziet staan in de kustgebieden. De makkelijkste manier om ze klaar te maken is als je het mij vraagt simpelweg grillen!

Chocos Grelhados

Op de Portugese menukaart vind je verschillende soorten inktvis. Polvo is octopus, lulas zijn pijlinktvissen en chocos zijn zeekatten of sepia’s. 

Fernando eet ze zo het liefst, terwijl mijn voorkeur uitgaat naar Choco Frito à Setubalense. Hoe eet jij deze inktvis het liefst?!

Chocos Grelhados

Chocos Grelhados

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 2 Stemmen

Ga uit van twee sepia’s per persoon. Kun je alleen grotere krijgen, dan werkt één natuurlijk net zo goed.

Categorie: – InktvisKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

20

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 8 sepia’s

  • 4 tenen knoflook

  • 1 glas witte wijn

  • olijfolie

  • zout & peper

  • verse peterselie

Bereiding

  • Laat de visboer de sepia’s voor je schoonmaken en laat ze thuis uitlekken op wat keukenpapier, zodat ze goed droog zijn.
  • Pers de tenen knoflook uit boven een kommetje en voeg hier een flinke scheut olijfolie, de wijn en wat fijngesneden verse peterselie aan toe. Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper. Klop dit even goed door elkaar.
  • Steek de barbecue of grill aan en zodra deze heet is, plaats je de sepia’s op de grill. Gaar ze drie tot vier minuten aan elke kant en bestrijk ze vervolgens met de marinade. Grill ze nog een minuutje door en haal ze van het vuur.
  • Serveer de sepia’s op een groot bord en besprenkel met de rest van de marinade. Garneer de chocos grelhados met een beetje fijngesneden peterselie. Lekker met batatas a murro en een salade.
  • Bom apetite!

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!