Recept: Chouriço à Brás

Vandaag maken we weer eens een variant op het bekende gerecht Bacalhau à Brás. Na de eerdere recepten maken we het dit keer met chouriço als hoofdingrediënt. Het blijft een makkelijk te maken recept, waar je niet heel veel ingrediënten voor nodig hebt. Wat je ook als basis gebruikt het is snel klaar! Zo maak je zelf in een handomdraai een smakelijke Chouriço à Brás!

Indien gewenst prima te combineren met een stukje vlees, kip of (inkt)vis. Goed voor 2 à 3 personen, afhankelijk van wat je erbij serveert.

Chouriço à Brás

Chouriço à Brás

Recept door Saudades de Portugal
5.0 van 15 Stemmen
Categorie: – WorstKeuken: PortugeesMoeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Porties

3

porties
Voorbereidingstijd

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

20

minuten
Kookmodus

Houd het scherm ingeschakeld tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 chouriço

  • 150/175 gram batata palha

  • 1 grote rode ui

  • 1/2 groene paprika

  • 2 teentjes knoflook

  • 4 à 5 eieren

  • 2 laurierblaadjes

  • olijfolie

  • 1 bosje verse peterselie

  • zwarte olijven

  • zout & peper

Bereiding

  • Verwijder om te beginnen het vel van de chouriço en snijd hem in kleine stukjes/blokjes. Snijd je ui in dunne halve maantjes, je paprika in dunne reepjes (of kleine blokjes) en pers de teentjes knoflook.
  • Bak in een koekenpan de uien, samen met de laurierblaadjes, in wat olijfolie goudbruin. Voeg dan de stukjes chouriço toe en bak een paar minuten, tot de olie grotendeels opgenomen is en de chouriço gaar is. Dan gaan de geperste knoflook en paprikareepjes erbij. Bak op laag vuur even kort mee.
  • Voeg de helft van de aardappelsliertjes (batata palha) toe aan het mengsel. Giet er drie losgeklopte eieren bij en roer alles door elkaar. Dan gaan er wat zwarte olijven bij. Als laatste gaan de resterende aardappelsliertjes er door. Kijk even of er eventueel nog één of twee eitjes bij moeten. Is het vrij droog, dan ja. Is het vochtig, dan nee. Vergeet niet de laurierblaadjes eruit te halen.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Voeg wat fijngesneden peterselie naar smaak toe en draai het vuur uit. Garneer de chouriço à brás met wat extra zwarte olijven en verse peterselie. Lekker in combinatie met een frisse groene salade!

    Chouriço à Brás
  • Bom apetite!

Aanvullende Info & Tips

  • Variatietip: Wil je liever wat meer groente in het gerecht zelf? Voeg dan zo’n 200 gram fijngesneden prei toe nadat je de chouriço hebt gebakken.
  • Mocht je niet aan een zakje batata palha kunnen komen, neem dan eens een kijkje bij de toko of Surinaamse supermarkt. Hier verkopen ze zakjes ‘kentang goreng’ van Sodiro’s die je kunt gebruiken in plaats van de batata palha (uiteindelijk hetzelfde product).

Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!