Ik heb deze vrijdag een wat winters recept voor je, namelijk gestoofd varkensvlees. Dit komt omdat ik het wel weer eens tijd vond voor een vleesrecept, en met regen en onweer op komst misschien ook wel eens lekker. Je kunt het natuurlijk serveren met winterse groente, maar er ook een eigen zomerse twist aan geven. Je kunt zowel een groot stuk vlees als kleinere stukjes gebruiken voor dit recept, afhankelijk wat je er bij serveert.
Wil je het gerecht nog iets meer geschikt maken voor de koudere maanden, voeg dan bijvoorbeeld wortels (in plakjes) of fijngesneden groene kool toe. Ook zou je in kleine stukjes gesneden bacon of chouriço (ongeveer 100 gram) toe kunnen voegen. Champignons lenen zich hier ook goed voor. De mogelijkheden zijn eindeloos, kijk wat je in huis hebt/lekker vindt.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













In dit seizoen ook erg lekker met (verse) doperwten, peultjes en/of tuinbonen! Heerlijk recept, een typische ‘prato de dia’ bij een restaurantje bij ons in de buurt voor slechts 7 euro inclusief water, wijn, nagerecht en koffie!!!!! Heb heimwee.