Recept: Entrecosto Estufado com Cerveja

Het lente weer laat nog even op zich wachten, dus we gooien er nog een stoofpotje tegenaan! In Nederland gebruiken we hier meestal rundvlees voor, maar in Portugal gebruiken ze ook vaak verschillende soorten varkensvlees. Voor het stoofpotje van vandaag gebruiken we eens ribbetjes. Leuk voor de variatie en doordat ze met bot worden gestoofd, extra smakelijk. Ook gebruik ik bier in plaats van wijn.

Ingrediënten

1 kilo varkensribbetjes (in ribbetjes gesneden)
150 gram bacon
2 wortels
2 uien
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
300 ml bier
5 eetlepels olijfolie
1 bosje tijm
Zout en peper

Bereiding

Pel om te beginnen de uien en snijd deze in halve maantjes. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Doe de olijfolie in een braadpan en bak de ribbetjes op middelhoog vuur aan. Zodra ze een mooi kleurtje hebben voeg je de ui en wortels toe. Besprenkel met een klein beetje extra olijfolie en hussel wat door elkaar. Zodra de ui glazig begint te worden pers je de knoflook bij in de pan. Roer even door.

Je kunt plakken, reepjes of een stuk bacon gebruiken. Afhankelijk van wat je in huis hebt, snijd je dit in kleine stukjes (indien nodig) en gaat het bij in de pan. Dan kan het blik tomaten en het bier erbij. Ris de tijm van de takjes en voeg ook dit toe. Voeg zout en peper, naar smaak, toe en roer alles goed door elkaar. Dek af met een deksel en breng, op laag vuur, rustig aan de kook. Laat alles nu ongeveer 40 minuten, of tot de ribbetjes mals zijn en de saus dik, sudderen. Serveer met gekookte aardappelen of sudder die gewoon met de ribbetjes mee.

Je kunt verder prima wat in plakjes gesneden champignons aan dit gerecht toevoegen. Doe ze dan samen met de ui en wortel in de pan.

Bom apetite!

Laat me vooral weten hoe ze gelukt zijn, vind ik leuk! Deel je de foto’s op social media?! Tag mij dan op Instagram (@SaudadesPT), Facebook (@SaudadesdePortugal) of Twitter (@SaudadesPTin jouw bericht! Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

  • Wil je een recept printen? Klik hieronder dan op het meest rechtse social media icoontje! Met de zoom functie kun je vervolgens de gewenste grootte/uitsnede kiezen.