Celebra a Vida: Begane Grond

De voorbereidingen van de vloer van de eerste etage zijn in volle gang. Tegelijkertijd is dit ook het moment dat het stalen framewerk op de begane grond aan de buitenkant volledig bedekt wordt met speciale isolatieplaten. De begane grond gaat dus dicht! Zo maken we de volledige constructie sterk genoeg voor het bouwen van de volgende verdieping.

Snelle meters

De isolatieplaten worden aan de stalen frames vastgeschroefd. Dat gaat echt als een dolle. Binnen no-time verschijnen de wanden van huis één. En gaan ze hup door naar huis twee, drie en vier. Na twee weken zie je het complete gebouw van de begane grond ineens bedekt met wanden.

Isolatieplaten

Voor de wanden gebruiken we speciale isolatieplaten gemaakt van lichtgewicht cement, piepschuim en verschillende andere materialen van natuurlijke oorsprong. Deze platen zijn voor de buitenmuren en daken. Als het framewerk van de eerste etage klaar is, gaan we het schroeftrucje daar weer herhalen. Net als op het dak.

Begane Grond Gaat Dicht

Dak en vloer

Met een deel van de vloer op de eerste etage al op z’n plek en de isolatieplaten op de wanden voel je direct al een verschil in temperatuur als je eronder op de begane grond staat. Het is een stuk koeler. En dan komt er aan de binnenkant ook nog isolatie. Dat belooft wat voor de isolatiewaarde. 🙂

Zoek de verschillen

Wat een verschil is dat weer met het stalen framewerk. Je krijgt nu nog een beter idee van de vorm van het hele gebouw, de binnenkant en alle ramen, deuren en schuifdeuren.

De afmetingen binnen weten we wel van de tekeningen, maar als je met de wanden dicht en een dak boven je hoofd opnieuw in de ruimte gaat staan, voelt het weer anders.

Begane Grond Gaat Dicht

Zomerplanning

De komende weken staat het storten van de betonvloer van de eerste etage op de planning. Tijdens het drogen van het beton gaat de aannemer eerst de trappen naar de eerste etage maken. Daarna worden de stalen frames van de eerste etage op de grond met elkaar verbonden en aan elkaar geschroefd. Er wordt dus lekker doorgewerkt deze zomer!

Até a próxima!


Astrid & Serge bouwen in Fuseta het kleinschalige vakantieresort Celebra a Vida. Vier het leven! Wil je meer lezen over hun weg naar de Oost-Algarve? Lees dan hun blog of volg ze via Facebook en/of Instagram. En natuurlijk de maandelijkse blog op Saudades de Portugal.