Leuke koffietentjes in Porto

Je kunt niet de hele dag door port drinken, dus ook tijdens een weekendje Porto ben je af en toe op zoek naar een lekkere kop koffie. Gelukkig is er keus genoeg. Net als in Nederland zijn de bijzondere koffies, trendy versierd door de barista, helemaal hip, dus de koffietentjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Ik zet vandaag een aantal leuke, mooie, bijzondere en gezellige plekjes voor je op een rij.

BOP

In dit café staan twee dingen centraal: koffie en muziek. De muziek wordt vertegenwoordigd door bakkenvol LP’s die achter de bar staan. De koffie is bijzonder, omdat hier gebruik wordt gemaakt van de zogenaamde pour-over methode, oftewel filterkoffie zoals dat de laatste jaren weer helemaal hip is. De keuze in soorten is groot.

* Rua Firmeza 575, dagelijks geopend vanaf 10.00 uur, maandag vanaf 12.30 uur

Miss Pavlova

Oké, misschien ben ik meer een sucker voor de taarten van Miss Pavlova, maar de koffie mag er zeker ook wezen. Je vindt dit koffietentje achterin de leuke, creatieve winkel Almada 13 en kan er bijzondere koffies proeven zoals iced macchiato, latte of een “expresso brunch”, een koffie aangekleed met granola en fruit.

* Rua do Almada 13, zondag geopend vanaf 14.30 uur, dinsdag tot en met zaterdag vanaf 12.00 uur

Miss Pavlova

Moustache

Dit is een echt koffiehuis. Hier is de keuze in koffies enorm en kan je op warme dagen ook terecht voor verschillende ijskoffies. De versieringen op de koffies zijn prachtig en van alle taarten en andere zoetigheden loopt het water je in de mond. Je drinkt je koffie op het terras of in een heerlijke fauteuil in het modern ingerichte pand.

* Praça Carlos Alberto 104, dagelijks geopend vanaf 10.00 uur, zondag vanaf 14.00 uur

Leuke koffietentjes in Porto

MUDA

Dit is een restaurant, maar ook uitstekend geschikt om overdag een kopje koffie te drinken. De filosofie hier is om de drukte van het leven in de stad te ontvluchten en hier tot rust te komen. Je kan hier kiezen voor bijvoorbeeld een flat white, americano, macchiato, mochaccino, cappuccino of een simpele Portugese espresso.

* Rua Cándido dos Reis

Majestic

Natuurlijk is dit een toeristisch bolwerk, maar dat komt nou eenmaal omdat het een fantastisch café is. Je moet het gewoon gezien hebben, dus kan je er net zo goed een snel kopje koffie drinken. De stijl is die van de Franse Belle Epoque, dus je kijkt je ogen uit naar alle decoratie. Zowel de gevel als het interieur van Majestic is indrukwekkend.

* Rua Santa Catarina 112

Leuke koffietentjes in Porto