Leuke winkeltjes in Porto

Niets zo veranderlijk als een winkelstraat. Maar waar in Nederland de panden steeds leger komen te staan, zie je in de Portugese steden elke keer weer nieuwe en originele winkeltjes. Ook in het creatieve en hippe Porto was het geen enkele moeite om nieuwe inspiratie op te doen, nadat ik deze zomer al een aantal suggesties had gedaan. Dus daarom vandaag shopadresjes deel twee!

All in Porto

All in Porto is naast een winkel ook een project dat een kunstgalerie, een slijterij/wijnbar en elektrische fietsverhuur samen brengt. Naast dat je er leuke dingen kunt kopen springen de muurschilderingen en grote hoeveelheid flessen port in het oog. Snuffel even heerlijk tussen de Portugese spulletjes of neem plaats, relax, en geniet van een drankje. Ik kocht hier een leuk azulejos kleurboek!

Rua Arquitecto Nicolau Nasoni 17 a 27, Porto

All in Porto

Mosaico de Sabores

Dit is een soort delicatessenwinkel met meer dan vijfhonderd ambachtelijke producten die het beste van Portugal laten zien. De focus ligt op de nationale smaak en traditie en in het bijzonder die van kazen, worsten, wijnen, olijfolie en bacalhau (stokvis). Naast deze producten vind je er de meest uiteenlopende soorten thee, chocolade, koekjes, zoetigheden, jam, brood andere baksels. Alles typisch Portugees en leuk verpakt. De vriendelijke medewerkster helpt je graag. Probeer zeker de Geléia de Vinho do Porto eens, het is alsof je een glaasje port eet. Lekker bij een kaasplankje en alcoholvrij!

Pr. Guilherme Gomes Fernandes 67, Porto

43 Branco

Dit is een leuk klein winkeltje dat een soort showcase is van geselecteerde nationale producten. Soms staat de kwaliteit centraal en soms het design. Het heeft een ruimte met een eenvoudige inrichting om de stukken, zowel hedendaagse als vintage, goed tot hun recht te laten komen. Je vindt er van alles: aardewerk, sieraden, schoenen, notitieboekjes, zeep, lampen, ansichtkaarten (met azulejos) om zelf in te kleuren en nog veel meer.

Rua das Flores 43, Porto

Lobo Taste

Deze unieke winkel is, heel toepasselijk, gevestigd in het gerenoveerde Palácio das Artes. Liefhebbers van traditionele kunst en ambacht en hedendaags design kunnen hier samen winkelen. In deze speciaalzaak neemt interieurontwerper Paulo Lobo traditionele producten die in Portugal worden gemaakt en giet ze in een modern jasje. Het is dat Willeke geen plek in haar koffer had, anders was er zeker een hoofd/pop mee terug gegaan! Nu moest ze het doen met een exemplaar van Lisbon Poets, vol mooie gedichten.

Largo de S. Domingos 20, Porto

Mão Esquerda

Mão Esquerda is een winkel met tweedehands/vintage kleding en accessoires. Ook hebben ze hier een wandje waar kunstenaars gratis hun werk tentoon kunnen stellen. Dit zijn van die winkeltjes waarvan je nooit weet welke schatten je aan zult treffen, aangezien het aanbod sterk varieert. Wil je eens wat anders dan dat H&M’etje dat iedereen draagt, stap dan zeker hier even binnen tijdens je bezoek aan Porto.

Rua de Sto André (aos Poveiros) 26, Porto

HIVE

Hive is een concept store gevestigd in het iconische Ourivesaria Reis Filhos pand, dat in 1995 is uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO. Van binnen is het net zo prachtig als van buiten. Vergeet vooral niet omhoog te kijken naar de mooie plafonds. In de winkel zelf vind je een uiteenlopend aanbod aan kleding en accessoires van zowel Portugese als internationale merken, netjes onderverdeeld per afdeling.

Rua Santa Catarina 1 a 5, Porto

Mercado na Invicta

Ik werd naar binnen getrokken door de werkelijk prachtige vloer, maar ook de rest van deze winkel viel niet tegen! Het is een soort kunstmarkt, maar dan binnen. Verschillende ambachtslieden bieden hier hun producten te koop aan. Heerlijk snuffelen tussen al dat Portugal uitstraalt en vertegenwoordigt, in één winkel. Van typische etenswaren tot sieraden en van snuisterijen tot kurken tassen. Oh, en had ik de vloer al genoemd… 😉

Rua da Fábrica 15/19, Porto