Vandaag een recept met elleboogpasta. Niet heel Portugees denk je misschien, maar niets is minder waar. Het lijkt in de verste verte niet op een Italiaanse pasta maaltijd. Het doet soms bijna aan als een dikke soep. Verder kom je dit gerecht ook vaak tegen op een typisch Portugese menukaart in kleine dorpjes of als gerecht op een menu do dia (dagschotel). Bestel het maar eens!
Dit is een gerecht dat heel makkelijk aangepast kan worden aan eventuele restjes van de dag ervoor/persoonlijke voorkeuren. Het kan namelijk met alle soorten vis, schaal- en schelpdieren gemaakt worden. In Portugal koopt men vaak een hele vis en/of zalm op de markt. Nadat de vis gefileerd is, blijf je met een geraamte zitten waar nog best veel ‘vlees’ aan zit. Gooi dit niet weg, maar maak hiervan een lekkere massa de peixe! Of koop hier in Nederland goedkoop vissenkoppen op de vismarkt, die lenen zich hier prima voor!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
Net aangekomen in Portugal, in Olhão. Morgen gaan we, zoals aktijd, naar de groente- en vismarkt in Olhão. Morgen lekker verse vis en groente grillen. Zondag gaan we voor dit recept, met alle left overs van morgen! Ik verheug me er al op! Dank voor het delen van het recept. Gr. Uit zonnig Olhão, Natasha
Heerlijk! Lekker over de markt struinen en daarna alles op de grill, stiekem een beetje jaloers… 🙂
En dit recept leent zich inderdaad uitstekend voor restjes de volgende dag en is zeker net zo lekker! Laat het smaken, bom apetite!
Groeten uit een wat minder zonnig Nederland 😉