Wij aten dit tijdens ons laatste bezoek aan Portugal bij restaurant Mil-Homens in de Alentejo. Ik kende migas, tot op dat moment, eigenlijk alleen als een hartig (bij)gerecht. Maar er bestaan dus ook migas doces alentejanas! Uiteraard waren we benieuwd naar het recept, dus na enig aandringen bij de eigenaar mocht ik het aan de kokkin die over de zoete gerechten ging gaan vragen.
Toen ik, gewapend met mijn notitieboekje (dat zit als ik in Portugal ben standaard in mijn tas), de keuken indook om het recept te achterhalen werd mij meerdere malen op het hart gedrukt hoe belangrijk de kwaliteit van het water was voor de uiteindelijke smaak. Nou komt er in Nederland gelukkig goed drinkwater uit de kraan, maar je kunt er (voor de zekerheid) ook voor kiezen om zoals in Portugal bronwater uit de supermarkt te gebruiken.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













