Migas worden meestal gemaakt van overgebleven brood. In de Alentejo gebruiken ze Pão Alentejano voor dit gerecht en in de Beira regio Broa de Milho (maïsbrood). Je kunt migas op vele manieren klaarmaken, maar er zit altijd knoflook en olijfolie in. Lekker geserveerd bij vlees, maar ze gaan ook prima samen met bacalhau. Migas zijn dus een zeer veelzijdig bijgerecht! Vandaag een vegetarische variant die geheel om de tomaat draait.
Migas zijn een soort brood-pap, met een voor ons Nederlanders soms wat vreemde substantie.

De hoeveelheid op de foto’s is ongeveer de helft van het recept en goed voor ongeveer 3 personen. Afhankelijk van wat je erbij serveert.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
















Printen is al gelukt!
😊
Lijkt mij heerlijk. Ga ik vanavond maken voor bij de varkenswangetjes. Hoe kan ik het recept printen?
Onder het artikel staat een rijtje (social media) icoontjes. De meest rechtse is om te printen!
Nou, ik weet wat ik vanavond ga eten! Migas bij de gegrilde knoflookkip uit de oven. Lijkt me een uitstekende combi.
Lijkt me inderdaad heerlijk!