Mijn beste Portugal tip

Afgelopen week kon je bij mij concertkaartjes winnen voor fado zangeres Sara Paixão bij RASA in Utrecht. De opdracht was: geef  jouw beste Portugal tip. Vandaag maak ik de winnaar bekend én laat ik zien welke leuke tips ik kreeg van jullie.

Allereerst natuurlijk bedankt voor alle inzendingen. Het is zo leuk om te lezen wat jullie leuk vinden aan Portugal. Er zaten best veel dingen tussen die ik zelf ook helemaal niet kende, dus dat is helemaal leuk. Kan ik mijn to-do-lijstje ook weer aanvullen. Tien tips laat ik je hier lezen (in willekeurige volgorde). En tenslotte hoor je natuurlijk of jij de winnaar van die kaartjes bent!

“Het prachtige São Bento treinstation in Porto”

“Mijn tip voor Portugal is om op zoek te gaan naar Feijoada à Transmontana. Iedere vakantie gaan we op zoek naar deze heerlijk gevulde bonenschotel. Je kan deze vooral vinden in midden en noord Portugal in de achteraf eetzaaltjes. Op zich al een leuke tak van sport om deze te vinden.”

“Mijn allerbeste Portugal-tip is een fantastische accommodatie met de naam ALDEIA DA MATA PEQUENA.
Het is een dorpje van 12 typisch Portugese huisjes, die fungeren als vakantiehuisje. Bij Mafra net boven Lissabon. Een echte aanrader!”

“Ons favoriete fadorestaurant : JA DISSE, (Rua do) Diario de Noticias, 42, Bairro Alto, Lissabon”

“Wij vinden dit het mooiste plekje van Portugal. De monding van de Rio Mira, bij Vila Nova de Milfontes (Alentejo). Het uitzicht is ieder keer anders vanwege de getijden.  Elk jaar komen wij hier naar terug.” (zie foto)

“Mijn tip voor Lissabon is: Confeitaria Nacional, lekkere taartjes en koekjes!”

“Hallo, mijn tip is Bairro Alto, in Lissabon, waar je fadohuisjes  hebt en ook geweldig kunt eten.”

“Het leukste moment om in Portugal te zijn is van 23 op 24 juni, tijdens de São João feesten van Porto! Heel grappig om iedereen elkaar te zien slaan met plastic, piepende hamertjes en er zijn heel lekkere sardientjes”

“Ik ben ten huwelijk gevraagd in het natuurpark Peneda-Gerês, dus dat is mijn favoriete plek! Slapen kan daar supermooi bij Sobrenatura“.

De winnaar

Allemaal leuk en aardig, maar wie wint de kaartjes?? De winnaar past deze keer bij de prijs. Het is geworden L. Lahije, die de tip gaf voor “Quebra o Galho” in Coimbra. Hier wordt iedere avond live fado gespeeld, maar niet zoals je zou verwachten de fado uit Coimbra, maar de, ons beter bekende, Fado de Lisboa. In deze typische tasca eet je lekkere Portugese kaasjes en worst, samen met een goed glas wijn, terwijl je geniet van verrassend fado talent.

Veel plezier bij het concert!