De Beste Boekwinkels van Portugal

Er gaat geen bezoek aan Portugal voorbij zonder dat ik een boekhandel bezoek. Dat is omdat ik één van die rare boekenverslaafden ben met veel en veel teveel boeken, maar ook omdat Portugal geweldige boekhandels heeft, die zelfs zonder het kopen van een boek de moeite waard zijn. Vandaag wil ik er een paar op een rijtje zetten die mijn mede boekverslaafden ongetwijfeld kunnen bekoren…

Lellos e Irmao: natuurlijk hoort deze beroemde boekhandel in Porto in de lijst van favorieten. Omdat het een prachtige binnen- en buitenkant heeft en omdat de collectie enorm is. Lees hier meer over deze boekwinkel.

* Adres: Rua das Carmelitas 144, Porto

Lellos e Irmao

Ler Devagar: pas ontdekt in de LX Factory in Lissabon. Fantastisch vanuit een boekenperspectief, maar minstens zo leuk voor het kunstzinnige deel en een kopje koffie.

* Adres: Rua Rodrigues de Faria 103, Lissabon

Ler Devagar

Livraria do Simão: dit boekwinkeltje in Lissabon is de kleinste die je ooit gezien zult hebben. Het is nog geen vier vierkante meter groot.

* Adres: Escadinhas de São Cristóvão, Lissabon

Livraria de Santiago: een boekhandel in een kerk! Dat vind je sinds een aantal jaar in het stadje Óbidos. Daar kun je lekker in een boek bladeren aan de tafel voor het altaar.

* Adres: Largo de São Tiago do Castelo, Óbidos

Livraria de Santiago

Livraria Bertrand Chiado: deze boekwinkel in het hart van Lissabon bestaat al bijna driehonderd jaar en staat dan ook bol van de historie.

* Adres: Rua Garrett 73-75, Lissabon

Livraria Traga-Mundos: een boekwinkel met alles over het noorden van Portugal (de Alto Douro en Trás-os-Montes), dus hier vind je alles over portwijn, de regionale keuken en de geschiedenis van de streek. Oh, en allerlei lekkers ook!

* Adres: Rua Miguel Bombarda 24–28, Vila Real