Plan nu je Portugal vakantie

Het begin van een nieuw jaar voelt altijd een beetje vreemd. Je hebt het net druk gehad met al die feestdagen en dan ineens houdt het op. Dan is het januari en ligt er weinig spannends in het vooruitzicht. Geen beter moment om over vakantie na te denken om je de komende maanden op de been te houden. Wil je dit jaar op vakantie naar Portugal? Dan kan je misschien deze tips gebruiken.

Ga tijdens lokale feesten

Niets leukers dan je met de Portugezen in het feestgedruis te storten. Zeker in de maand juni is er ontzettend veel te doen in Portugal. Bezoek de Festas de Lisboa, vier São João in Porto, ga naar het Festival do Atlântico op Madeira of beleef de Sanjoainias op de Azoren. Als je naar de Algarve gaat is augustus juist de maand voor de feestelijkheden, bijvoorbeeld het Feira Medieval in Silves of het Festival da Sardinha in Portimão.

Kies voor drukte of juist niet

Houd je van drukte? Dan is de Algarve in de augustus helemaal geschikt voor jou. Buitenlandse toeristen, maar ook de Portugezen zelf, vullen de stranden, terrassen en wegen. Dit betekent overigens dat het in bijvoorbeeld Lissabon minder druk is. Houd er daar wel rekening mee dat het wat warm kan zijn voor een stedentrip. Liever op de stranden van de Algarve zonder al die drukte? Kies er dan voor net voor of net na het seizoen te gaan. Dan heb je wel mooi weer, maar ook plek voor je handdoekje…

Hoogseizoen? Boek op tijd!

Ben je gebonden aan de schoolvakanties? Zorg dan dat je op tijd boekt! Zeker de vliegtuigen kunnen snel vol raken in deze periode. Als je met een touroperator wilt reizen krijg je nu vroegboek-kortingen en heb je nog volop keus uit alle accommodaties. Regel je liever zelf je reis? Dan is het voor Lissabon en Porto nog best oké om later pas een vlucht te boeken (hoewel hier meestal ook geldt: hoe eerder hoe goedkoper). Ook accommodaties die je zelf boekt zijn last minute in deze steden prima te vinden.

Voorpret

Ik weet dat dit niet voor iedereen geldt, maar ik hecht altijd veel waarde aan de voorpret. Het internet afstruinen, reisgidsen kopen, boeken lezen: het draagt allemaal bij aan mijn vakantiegenot. Wil je wat Portugal voorpret? Speur dan op deze site naar ideetjes voor jouw aanstaande reis. Wil je een goed boek lezen ter voorbereiding? Kies dan voor “Handboek Portugal” van Marion Kaplan (alleen nog tweedehands te krijgen). Of kijk eens hier.