Inktvis, niet iets dat we in Nederland heel vaak eten. Jammer, want het is heerlijk! Gelukkig staat het in Portugal regelmatig op het menu. Of het nou gaat om octopus, pijl(staart)inktvis of een andere variant, de Portugezen weten er wel raad mee. Het recept van vandaag is er een waar we allebei dol op zijn, octopus met knoflookolie en aardappeltjes uit de oven, of zoals de Portugezen het noemen Polvo à Lagareiro. Helemaal niet moeilijk om te maken!
Op de Portugese menukaart vind je verschillende soorten inktvis. Polvo is octopus, lulas zijn pijlinktvissen en chocos zijn zeekatten of sepia’s.
Vraag, om het jezelf niet al te moeilijk te maken, of de visboer hem voor je schoonmaakt! Laat je niet afschrikken door de zuignapjes, daar proef je niks van. 😉
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













“Hij” is nu aan het koken……. ben heel benieuwd. Ik lees alleen niets over de bek. Die zit er nog steeds in als “hij” zo de oven in en weer uit gaat. Dat is nog even bekijken hoe dat gaat. Heb je een idee?
Als de visboer die niet verwijderd heeft, moet je hem er zelf nog uithalen. Absoluut niet eetbaar!
Delicious . . . .I’ve only cooked it once so far and that was in a stew. Definitely want to try again and this recipe sounds great 🙂
You should definitely try some time, it’s even more delicious than in a stew! And if you enjoy polvo in all it’s glory, make sure you visit Casa do Polvo in Santa Luzia for lunch or dinner. Amazing!