Portugal van klei

Een kleine bekentenis…. Ik ben nogal een knutselaar. Ik heb een kamer die vol ligt met papier, karton, wol, klei, verf, allerlei soorten lijm, gereedschap en zelfs moderne middelen als een 3D pen. Stiekem zou ik best mijn geld willen verdienen door mooie dingen te maken met mijn handen, in plaats van zoals nu achter een computer. Misschien is het zo’n ding dat je gewoon moet gaan doen. Zoals de hoofdrolspeler in de mini-documentaire van vandaag…

Toen ik op deze video stuitte las ik eerst het verhaal eronder: een Portugese man werkt jaren in een keramiekfabriek en komt dan op straat te staan. Om de tijd te doden gaat hij figuren maken van klei, gebaseerd op de zogenaamde gigantones, grote poppen die gebruikt worden tijdens Portugese feesten zoals het carnaval. Nu, negen jaar later, is dat best succesvol gebleken. Een filmpje vandaag dus ter inspiratie voor mij en om jullie weer een stukje Portugese cultuur te laten zien ;-).