Honingpotjes uit de Algarve

Op vakantie in Portugal en op zoek naar iets leuks om mee te nemen voor het thuisfront? Een kleurrijk potje gevuld met heerlijke honing is altijd een goed idee! Denk je dat het al moeilijk is om te kiezen welke maat en welke kleur je wilt? De honing heeft ook nog allerlei verschillende smaken. Lees op de labels van jouw favoriete potjes welke smaken erin zitten en kies iets lekkers uit!

Honing uit de Algarve is een prachtig, natuurlijk product. Het is verkrijgbaar in verschillende smaken, bijvoorbeeld rozemarijn, oranjebloesem, tijm, lavendel en carobe. Persoonlijk vind ik die met tijm en oranjebloesem erg lekker! Behalve dat honing gezond is, smaakt het heerlijk en zorgt het voor zoetheid en smaak in vele gerechten. Kijk maar eens naar enkele typische desserts in de Algarve en je snapt wat ik bedoel. Ook lekker in de thee of op een boterhammetje natuurlijk.

Ik krijg iedere keer dat ik richting Portugal ga wel het verzoek om voor iemand zo’n potje mee te nemen. Ze zijn ook in de supermarkt en soms zelfs bij toeristische winkeltjes te koop. Mijn tip: koop ze op de lokale markt! Stukken goedkoper en je helpt er een Portugese familie mee. Dus de volgende keer dat je naar de lokale boerenmarkt gaat en alle prachtig versierde potten met Algarve honing ziet, moet je gewoon even de tijd nemen en een favoriet uitkiezen om mee terug naar Nederland te nemen. Of het nou een mooi versierd potje is of een grote glazen pot vol heerlijke honing, de thuisblijvers zijn er vast blij mee.

Wist je dat: de oude filosoof Aristoteles al schreef over de vele voedings-en geneeskrachtige voordelen van honing?!