Kookworkshop van de beste koks uit de Algarve

Ieder jaar wordt in de Algarve de Algarve Chefs Week gehouden. De beste koks uit de beste hotels van de Algarve maken menu’s om van te watertanden. Dit jaar geven tien topkoks, voorafgaand aan deze week, workshops in het marktgebouw van Loulé. Een unieke kans om iets te leren van de Portugese keuken!

Op de zaterdagen 4, 11 en 18 april, om 15.00 uur, kun je terecht in Loulé. De topkoks moeten gerechten maken, waarin vijf belangrijke producten uit de regio centraal staan: fleur de sel (flor de sal), gedroogde vijgen (figo seco), johannesbrood (alfarroba), sinaasappel (laranja) en tuinbonen (favas). Al deze producten zijn vanzelfsprekend ook te koop op de markt van Loulé. Iedere zaterdag wordt er ten minste één voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht gemaakt.

Op 25 april, om 10.00 uur, wordt vervolgens op de markt in Loulé een kookboek gepresenteerd over de vijf jaar dat dit evenement wordt georganiseerd. De echte Algarve Chef Week begint op 26 april en loopt tot 3 mei. In tien restaurants van tien hotels kun je die week een menu van een topkok nuttigen voor de vaste prijs van dertig euro (exclusief drankjes). Een euro per maaltijd wordt geschonken aan de daklozenopvang, dus je steunt er ook nog een goed doel mee!

Meer informatie zie facebook.