Portugese Spelletjes Spelen

Ik ben benieuwd wat je verwacht als je dit artikel hebt open geklikt. Misschien iets over smerige spelletjes in de Portugese politiek of over oud-Portugese spelen van vroeger? Helaas, het is niet zo spannend als dat, maar toch wel leuk! Het gaat over twee gezelschapsspellen die je kan doen in een Portugees historisch thema. Dus ben jij Kolonisten van Catan wel zat? Misschien moet je dan deze eens proberen!

Een rondje door de Donner boekhandel in Rotterdam. Meestal alleen bij de boeken, maar laatst nam ik ook eens een kijkje bij de collectie spellen. Tot mijn verbazing kwam ik daar het spel Madeira tegen, een bordspel over de kolonisatie van het eiland Madeira wat ik al kende van jaren geleden, maar nu niet meer verwacht had. Nog verbaasder was ik toen ik ook het spel “Navegador” tegenkwam. Dat klinkt toch ook wel Portugees… En inderdaad, het is een ander bordspel in het thema van de Portugese Ontdekkingsreizen.

Beide zijn ingewikkelde spellen, die je niet zomaar even in een kwartiertje uitspeelt. Om te begrijpen hoe het werkt moet je echt al even de tijd nemen. Ik weet dat ik daarmee een zeer klein publiek aanspreek van echte spelletjesfreaks. Maar ik kon het toch niet laten dit nieuws de wereld in te slingeren. 😉

Kopen? Madeira koop je hier. En Navegador hier.