Deze Prego no Pão is eigenlijk een beetje het zusje van de bifana. Net zo lekker, maar door het gebruik van rundvlees toch net weer anders. Het is een beetje de belichaming van de Portugese “tasca”. Biertje erbij en klaar. In die tascas gebruiken ze uiteraard geen biefstuk, maar wat goedkopere stukken rundvlees zoals bijvoorbeeld een bieflapje. Dat is ook deels de reden voor het platslaan, zo wordt het vlees wat malser.
Gebruik lekkere rundersteaks, bieflapjes of biefstukken voor dit recept. Je ziet het in Portugal zowel op een broodje als tussen twee plakken stevig Portugees brood. Kies wat jij het lekkerst vindt, maar gebruik geen Hollandse boterhammen!

- Wist je dat… er in Lissabon een marisqueira (zeevruchten restaurant) is waar ze een Prego no Pão als nagerecht serveren?!
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!

















