Een bolo do caco is een typisch en erg lekker brood uit Madeira. De naam kan wat verwarring oproepen, aangezien bolo taart betekent. De enige overeenkomst met taart is echter dat dit brood rond is. De bolo do caco is een plat brood dat traditioneel gebakken wordt op een Caco, een vlakke plaat gemaakt van basalt die op hoge temperatuur wordt gebracht. Je eet de bolo do caco op Madeira, Porto Santo óf in je eigen eetkamer, want ik heb vandaag een recept voor je!
Waar je op het vasteland van Portugal je prego, bifana of tosti vaak geserveerd krijgt op een papo seco (typisch Portugees broodje), zul je merken dat het in Madeira meestal op een bolo do caco jouw kant op komt. Heerlijk! Vanaf vandaag kun je ze ook zelf maken!
Er zijn twee verschillende versies van dit brood, een gewone versie en een versie met zoete aardappel. Ik deel vandaag een recept voor de normale bolo do caco. Ben je gek op zoete aardappel, dan raad ik je zeker aan die variant ook eens te proberen.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!