Bacalhau, in het Nederlands klipvis, is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vind ik dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met jullie te delen. Elke maand krijg je dan ook een lekker recept waarin het om deze Portugese favoriet draait. Je kunt het ook prima gebruiken in een quiche!
Tja, ik zeg het bijna bij elk recept, maar ook met dit recept kun je weer heerlijk variëren. Bij mij is de inhoud van een quiche vaak afhankelijk van wat ik in huis heb. Maar je kunt ook van te voren bedenken wat je er lekker in vindt en dat op tijd in huis halen natuurlijk. De meeste quiches met bacalhau bestaan uit een paar ingrediënten en zijn makkelijk te maken. De meeste ingrediënten zul je waarschijnlijk al in huis hebben, dus dat maakt het nog makkelijker! Verder gebruik ik meestal een lage quiche-vorm, maar het kan ook prima in een (wat hogere) springvorm. Houd dan wel de oventijd in de gaten, waarschijnlijk moet hij er wat langer in.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!
I like smoked mackerel quiches, and this sounds as though it might be even more delicious.