Lekkere Restaurants in Lissabon

Op vakantie naar Portugal? Daar hoort heerlijk eten bij! Afgelopen april hebben we fijn wat tijd doorgebracht in de regio Lisboa en in de hoofdstad Lissabon heb ik wederom een aantal smakelijke adresjes gevonden! Niet in de Michelinsterren categorie, dat blijft niet echt mijn ding, maar gewoon lekker en betaalbaar. Dus vandaag weer wat smakelijke restaurant tips voor tijdens een verblijf in Lissabon!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ze zijn in Portugal niet overal van de gezellige aankleding. Soms eet je aan een simpele houten tafel, met een papieren tafelkleedje onder een paar flinke tl-buizen en staat ook de tv nog aan! Dat betekent niet dat het eten er niet goed is! Vaak is het juist erg lekker op deze plekken. Probeer dat te onthouden als je naar Portugal afreist en stap vooral ook eens binnen waar je anders zo voorbij zou lopen.

Taberna da Rua das Flores/Quiosque São Paulo

Klein, maar fijn! Zorg dat je op tijd bent of houdt rekening met een wachtrij (die je maaltijd overigens meer dan waard is). Neem maar eens een kijkje op hun Instagram. Je vind dit restaurant in Chiado. Het menu van die dag staat op een groot krijtbord geschreven. Is er iets op? Dan strepen ze het door. Heb je geen tafeltje weten te bemachtigen? Probeer dan eens hun kiosk voor de lunch. Bestel bij die Quiosque vooral de Sandes de Pernil Fumado en de Sandes de Lula Frita (zie foto).

* Rua das Flores 103, Lissabon/ * Praça São Paulo, Lissabon

Lekkere Restaurants in Lissabon

Forno d’Oro

Eén van de betere pizzeria’s in Lissabon, die net wat buiten het centrum ligt (vlakbij Praça Marquês de Pombal). Hierdoor zul je er niet snel per ongeluk terecht komen. Reserveer van tevoren je tafeltje, anders ga je voor niets die kant op. Het zit gegarandeerd vol… Hier ga je naar toe voor goede pizzas napolitanas. Wederom niet groot, maar dus altijd vol. Er stopt een bus (halte R. Joaquim António Aguiar) vlakbij en dan loop je er in een paar minuten naar toe. De ‘moeite’ waard!

* R. Artilharia 1 16b, Lissabon

Lekkere Restaurants in Lissabon

Taberna Sal Grosso

Ook hier kun je niet eten zonder reservering. Wederom een klein restaurant dat standaard vol zit (dat zegt uiteraard al genoeg). Het concept draait om het delen van gerechtjes. Bestel dus verschillende dingen en geniet van meerder smaken en gerechten, alles is even smakelijk! Bestel niet alles tegelijk, maar twee gerechten per ‘ronde’, anders wordt je eten koud. Wij konden pas om negen uur terecht, maar zelfs daarna kwamen er nog genoeg mensen binnen. Sommige zonder reservering, dus die konden helaas (voor hun) op zoek naar een ander restaurant… Op loopafstand van het Santa Apolónia station. Tip: probeer de aubergine met gerookte yoghurt!

* Calçada do Forte 22, Lissabon

O Trigueirinho

In Alfama vind je dit kleine, door een familie gerunde, restaurant dat veel mensen trekt voor stevige, traditionele Portugese gerechten. In de keuken zwaaien twee zussen de scepter. Ze staan bekend om hun bacalhau gerecht. Ze zijn zowel voor de lunch als het diner geopend. De echte traditionele Portugese keuken, eet alsof je bij je (Portugese) oma thuis bent!

* Largo dos Trigueiros 17, Lissabon

Lekkere Restaurants in Lissabon

A Muralha Tasca Típica

In Alfama vind je deze typische tasca met zeer Portugese inrichting en gerechten. Ideaal voor het eten/proberen van verschillende petiscos. Naast de vele typisch Portugese gerechtjes hebben ze ook een ruime keus aan Portugese wijnen. Uiteraard hoef je niet perse aan de petiscos, ze hebben ook gewone hoofdmaaltijden. De prijzen zijn Portugees, dus je kunt hier betaalbaar eten. Je kunt zowel binnen als buiten zitten.

* R. Jardim do Tabaco 112, Lissabon

Lekkere Restaurants in Lissabon

O Português Chiado

Wij hadden eigenlijk andere plannen voor deze avond, maar het was zo ontzettend druk bij de Time Out Market dat we besloten ergens anders te gaan eten. We kwamen hier dus toevallig terecht, zonder reservering. Net op tijd bleek, we kregen het laatste vrije tafeltje. Fijne ambiance, met sfeervolle livemuziek (donderdag, vrijdag en zaterdag). Houd je net als ik van vis, bestel dan zeker de Tártaro de Salmão, zo lekker!

* R. Duques de Bragança 5G, Lissabon

Lekkere Restaurants in Lissabon

Natuurlijk zijn dit niet de enige smakelijke restaurants in Lissabon! Mijn vorige tips vind je hier terug.