Arco da Calheta: Zomermaanden

Het is alweer ruim de tweede helft van 2022 nu we dit schrijven. Wat is er ongelofelijk veel gebeurd hier op het eiland en bij ons samen. Het weer is super en dat betekent dat de tuin goed groeit en er veel ruimte is voor leuke dingen ondernemen. Samen en met vrienden hier op het eiland. Maar ook met de lieve mensen ‘om ons heen’ die nog in Nederland wonen.

We zijn de laatste twee maanden begonnen met de moestuin, die nu echt vorm begint te krijgen. De plantjes slaan goed aan en ook de verschillende bloemen die we daar geplant hebben. Vooral de zonnebloem die we gezaaid hebben is echt een plaatje. Bijna 2 meter hoog en 7 schitterende bloemen erin. Zo mooi staat dat, we kunnen deze zonnebloem zelfs vanuit de slaapkamer zien wanneer we de gordijnen open slaan ’s ochtends.

Zomermaanden

Ook de eerste dorpsfeestjes en festivals zijn inmiddels een feit en zorgen voor een gezellige mix van lokale mensen en toeristen. Muziek, poncha, bier en lieve mensen is een super verbinder. Samen met je vrienden van de buurt en ook de collega motorrijders van de Harleyclub naar ‘Mostra de bananas’ in Madalena do Mar. Waar de kippen vers gegrild worden en poncha a la minute gemixt is. Hier is geen onderscheid te ontdekken van stand of afkomst. Zo puur om mee te maken allemaal op Madeira. Iets wat ook veel gasten en vrienden vertellen na hun trip naar Madeira.

Ook vanaf Tessel en uit Friesland weer veel bezoek gehad de laatste maand bij ons thuis. Reden om met elkaar samen een motorrit te plannen en bij te praten over de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden. Sommige kwamen puur en alleen voor een bezoek aan ons en vakantie. Een groot deel ook voor een feestje wat wij afgelopen week hebben georganiseerd hier bij ons. We zijn namelijk afgelopen donderdag op 4 augustus samen in het huwelijksbootje gestapt. Een bruiloft die maar liefst 7 dagen duurde en ons de gelegenheid gaf om veel tijd en aandacht aan elkaar te kunnen geven.

Bijna iedereen sliep bij ons thuis en sommigen in een ander hotel of huisje. De foto’s volgen nog wel. Tot op heden is er nog niets van gepost op de socials door iedereen en ons zelf. Wij wilden dit graag even laten wachten zodat alle aandacht naar elkaar ging hier op Madeira. Vanochtend iedereen uitgezwaaid op het vliegveld en samen zijn we thuis nu onder de veranda aan het nagenieten. Moe van alle indrukken maar zo voldaan als mogelijk kan zijn. Er zijn nog veel meer dingen die hier spelen en gebeuren op het mooie Madeira. Maar de afspraak is een blog te schrijven. En geen boek. 😉

Tot de volgende keer. Hier online, of misschien wel bij ons thuis voor een goed glas wijn en dito gesprek.

Liefs vanaf Madeira,
Dave & Anne

Volg ons op de socials Instagram & Facebook en wie weet tot ziens.