Lekkere Restaurants in Lissabon

Het is kerstmis! Wat past daar beter bij dan lekker eten?! Ik was pasgeleden in Lissabon en ook daar hoort lekker eten bij, dus deel ik vandaag een aantal fijne plekjes. Natuurlijk werd er veel vis gegeten tijdens ons bezoek, maar ook voor de vleesliefhebbers zit er wat bij. Wij hebben in elk geval weer genoten van alle heerlijkheden die Portugal te bieden heeft. Ik verheug me nu alweer op mijn volgende tripje, terwijl ik toch regelmatig Portugees kook!

Restaurante D`Bacalhau

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden staat hier bacalhau op het menu, heel veel bacalhau. Een super leuk concept! En een ideale manier om dit nationale ingrediënt op verschillende manieren bereid uit te proberen. We aten alleen als nagerecht geen klipvis. Op de foto zie je een schepje van vier verschillende hoofdgerechten. Het restaurant zat heerlijk vol met alleen maar Portugezen. Persoonlijk vind ik dit altijd een aangename bijkomstigheid.

* R. Pimenta 43, Lisboa

Restaurante D`bacalhau

Cervejaria Ramiro

Een hele goede reden om het centrum te verlaten is dit restaurant. Tussen de metrostations van Martim Moniz en Intendente ligt dit zeevruchten paradijs. Ook trammetje 28 rijdt hier langs. Krab, amêijoas, garnalen en zelfs eendenmosselen wachten hier op je. Superlekker! Als toetje bestel je, als een echte Portugees, een prego. Al zaten wij zo vol, dat we die toch maar oversloegen dit keer… Kom op tijd of bereid je voor op een lange wachttijd. Bestel alvast een drankje en drink dat relaxed op terwijl je op de stoep staat/hangt. Wees gerust, ze hebben een systeem (je krijgt een nummer).

* Av. Almirante Reis nº1 – H, Lisboa

Cervejaria Ramiro

Restaurante Ponto Final

Hhhmm, telt deze mee voor Lissabon? Ik vind van wel, al moet je er wel even voor met de veerboot naar de overkant van de Taag. Voor 3 euro heb je een retourtje. Aan de overkant aangekomen sla je rechtsaf en loop je langs het water tot je bij dit restaurant aankomt, helemaal aan het eind (ponto final). Heerlijk lunchen of dineren met uitzicht op de rivier een Lissabon. Naast de geweldige locatie eet je hier (h)eerlijke Portugese pot en krijg je flinke porties. Toen wij er waren zaten er meer toeristen dan Portugezen. Maar het eten is goed! Reserveren is aan te raden als je op het puntje van de kade wilt zitten (wij hadden geluk!).

 R. do Ginjal 72, Almada

Ponto Final

Rio Maravilha

Helemaal hip, dit restaurant in de LX factory. Je moet even zoeken naar de ingang en dan ga je met een gammele lift helemaal naar boven. Het begint dus wederom met een fantastisch uitzicht. Gevolgd door de lekkerste cocktail ooit! Bestel er zeker eentje, ze zijn echt een aanrader (zegt zij die nooit cocktails drinkt)! Dat belooft wat voor het eten. Het menu hier is lekker anders dan anders. Fijn voor de variatie en vooral gefocust op het “sharing” concept. ’s Avonds kun je heerlijk drankjes drinken op het dakterras terwijl een DJ voor de nodige muziek zorgt, relaxed!

* R. Rodrigues de Faria 103, Lisboa

– Permanent gesloten…

Rio Maravilha

Café Lisboa

Een van de vijf restaurants van chef-kok José Avillez. Natuurlijk had ik graag een vorkje geprikt in een van de restaurants met Michelin ster, maar dat is toch net iets boven budget. Dus onze keuze viel op Café Lisboa. Er zijn een aantal specialiteiten en er is een ‘gewoon’ menu. Ik koos twee van de specialiteiten en kreeg geen spijt. Heerlijk buiten op het terras met een karaf sangria. Binnen oogt het wat chiquer.

* Largo de São Carlos 23, Lisboa

Café Lisboa

Cruzes Credo

In een straatje vlakbij de Sé de Lisboa. Een aangename verrassing om de hoek van een vrij toeristisch punt. Heerlijk om alleen een drankje te drinken of een kaasplankje met een wijntje te doen. Maar ook om ’s avonds lekker te tafelen, ze hebben keus uit allerlei lekkers voor wat maar een klein barretje lijkt. Gezellig aan kleine houten tafeltjes, tussen de Portugezen, met zicht op de kathedraal (aan de zijkant dan). Vriendelijk personeel deed de rest.

* R. Cruz da Carreira 29, Lisboa

Cruzes Credo

In dit rijtje heb ik één heel fijn adresje nog niet genoemd… Hierover binnenkort wat uitgebreider informatie! Heb jij nog fijne tips voor heerlijke restaurants in de hoofdstad? Laat het me vooral weten!