De Portugezen zijn een volk van zoetekauwen. Taartjes, cakejes en hapjes te kust en te keur. Gelukkig voor diegenen die, net zoals ik, meer van hartig houden, hebben ze daar ook een (toch aanzienlijk kleiner) assortiment van! Dit zijn de zogenaamde salgados en je vindt ze in bijna elke pastelaria. We maken Rissóis de Camarão!
De Portugezen kennen ook overheerlijke hartige hapjes, die vaak gevuld zijn met vis, zeevruchten of vlees. Je vindt ze onder andere in de pastelarias. De hapjes heten bijvoorbeeld pastéis, rissóis, rolinhos of folhados, afhankelijk van de buitenkant van het hapje. Folhados zijn bladerdeeghapjes, rissóis zijn gepaneerd, pastéis gefrituurd en rolinhos worden gemaakt door de vulling in een koolblad te rollen. De verschillende vullingen kunnen voor alle soorten gebruikt worden.
Wil je de vrijdagse recepten elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Wil je een recept printen? Klik dan simpelweg op de print knop boven het recept!













Kan ik dit invriezen? Ik wilde het voor kerst maken.
Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar denk van wel eigenlijk. Je koopt ze in Portugal in de supermarkt ook diepgevroren. Je frituurt ze vervolgens bevroren, zo vanuit de diepvries.
Dit is wel zo lekker, eten we vaak.
Wij ook! 😋