Roo to Rooster: Relocatie

Olá todos! Wij zijn Wes (37) en Quin (39), en we reizen momenteel door Australië. Jullie zullen denken, waarom dan een blog op Saudades de Portugal? De laatste keer dat ik op de kaart keek, lagen Portugal en Australië toch zo’n 18,000 kilometer uit elkaar! Oké, hier komt ‘ie dan. Wij hebben het plan om over een paar maanden naar Portugal te reizen met ons hebben en houden. Inclusief meubels, kleding, twee kinderen, en wat dies meer zij. Zie hieronder een fotootje van ons!

Roo to Rooster: Emigreren

Wij zijn een aantal jaar geleden vertrokken vanuit Nederland naar Australië op zoek naar wat buitenlandse avonturen. Het plan was om twee jaar in Sydney te gaan wonen en daarna weer terug naar Nederland. Echter na zo’n twee maanden Down Under realiseerden wij ons dat twee jaar niet voldoende zou zijn dus besloten we om iets langer te blijven. Het ‘iets langer’ is inmiddels vijf en half jaar geworden en momenteel aan het nadenken over wat de volgende stap wordt. Een ding is zeker de volgende stap gaat plaatsvinden in Portugal. Maar wat gaan we doen in Portugal?

Het mooie is dat na 15 jaar als Finance professionals we dat zelf ook nog niet helemaal weten. We hebben wel al wat key ingrediënten die ons erg aanspreken: sport, surf, community, mentaal/fysiek, mogelijk retreats en/of een sport facility. We zijn naast accountants ook Personal Trainer, Holistisch Surf Movement coach en Yoga Teacher. En niet te vergeten, surf is voor Wes naast eten, slapen en stoelgang een eerste levensbehoefte.

Om beter uit te zoeken wat we willen gaan doen, reizen we nu rond met onze caravan door Australië. We zijn van plan dit ongeveer 6 à 7 maanden te doen, zodat onze kids in september in Portugal aan een nieuw schooljaar kunnen beginnen. Voor hen proberen we deze verandering zo goed mogelijk te begeleiden. Niet altijd makkelijk, maar dat hoeft ook niet. Ook hierover zullen wij het een en ander delen.

Roo to Rooster: Relocatie

Bij het starten van een nieuw leven in algemene zin en een business specifiek komt natuurlijk nogal wat kijken… understatement. Want waar begin je met het abstracte concept en hoe wordt het een concreet business plan? Hoe sluit dat aan op de lokale markt en hoe lang hebben we runway voordat er echt geld binnen moet komen? Welke concrete bureaucratische hurdles moeten we ter plekke over voordat we mogen beginnen?

Genoeg vragen om ons de komende tijd bezig te houden, en over te bloggen natuurlijk! Dat gaan we maandelijks doen hier op Saudades. Feedback op alles dat we schrijven is van harte welkom in de comments of via DM. Feedback ontvangen is immers een cadeautje nietwaar?

Mocht je geïnteresseerd zijn in onze reis rond Australië, we bloggen en vloggen hier ook over op The Epic Search. In het Engels, omdat we ook veel vrienden in Australië hebben na 6 jaar. Je bent altijd welkom om een kijkje te nemen!

Tot snel, beijinhos


Wes is de komende maanden vaste gastblogger voor Saudades de Portugal. Hier volg je de vorderingen en voorbereidingen van het gezin in de ophanden zijnde verhuizing naar Portugal. Zodra ze in Portugal neer zijn gestreken, ‘verhuizen’ de stukjes naar de desbetreffende regio binnen “Nederlanders in Portugal”, zodat je hun avonturen daar verder kunt volgen!